Festivalul Internaţional al Luminii - Spotlight 2017, Audience Award Film Festival, al doilea concert al trupei Pink Martini, Noaptea Cărţilor Deschise şi premiera ”Furios şi Iute 8/ Fast & Furious 8” se numără printre propunerile de petrecere a timpului liber, în Bucureşti, weekendul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al doilea concert al grupului american Pink Martini, programat pentru această săptămână, va avea loc vineri seară, la Sala Palatului, cu solista Storm Large în prim plan. Trupa va prezenta noul album, “Je Dis Oui”, lansat în noiembrie 2016, al nouălea material de studio din istoria grupului. Discul include piese în limba franceză, persană, armeană, portugheză, arabă, turcă, xhosa şi engleză, multe dintre ele originale. Accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar concertul va începe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la preţurile de 120, 145, 190, 220 şi 280 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziţia "Profana Comedie", vernisată joi, la galeria H’Art Appendix de pe Calea Victoriei, de artistul vizual Ion Bârlădeanu, cunoscut pentru colajele sale pop art. Expoziţia curpinde 41 de colaje realizate între anii 1982-2017, decupaje cu actori din filme româneşti şi franţuzeşti, puzzle-uri din cinematografia românească şi mondială redate cu umor.

În acest weekend, Calea Victoriei va fi închisă traficului, de la ora 20.30 până la 23.00, între Muzeul Naţional de Artă al României şi Splaiul Independenţei, pentru festivalul Spotlight 2017.

Monumentele de arhitectură de pe Calea Victoriei - precum Palatul CEC, Cercul Militar Naţional, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Telefoanelor - sunt puse în lumină de proiectoare cu lasere. Lor lis e alătură un Fiat transformat în acvariu luminos. Mai pot fi văzuţi "Gardienii Timpului", din Germania, care străjuiesc coloanele Muzeului Naţional de Istorie, precum şi picturile lui Ştefan Luchian, care sunt piese centrale pe Grand Hotel du Boulevard.

Audience Award Film Festival aduce la la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti o selecţie de filme premiate de public la marile festivaluri ale lumii care conferă asemenea distincţii - Sundance, Toronto, Berlin, Veneţia -, dar şi alte titluri care au avut impact la public. Comedia ”Complet străini/ Perfetti sconosciuti”, de Paolo Genovese, recompensată cu premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, şi drama ”Insyriated”, în regia lui Philippe Van Leeuw, câştigătoarea aceluiaşi trofeu la Berlinala 2017, vor fi proiectate în premieră la evenimentul care începe vineri seară şi se încheie duminică.

În cinematografele din ţară va rula în premieră filmul de acţiune ”Furios şi Iute 8/ Fast & Furious 8”, regizat de F. Gary Gray, cu actorii Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris şi Charlize Theron în distribuţie. Acţiunea are în centru o femeie misterioasă, Chiper (Charlize Theron), care îl convinge pe Dom (Vin Diesel), să se alăture lumii interlope. Întreaga echipă de colaboratori ai lui Dom intervine pentru a opri un anarhist care vrea ca lumea întreagă să fie cuprinsă de haos.

O altă premieră cinematografică a acestui weekend ”Vizitatorul”, un film de groază regizat de Jamil Hendi, cu Oana Irina Duţu şi Ionuţ Grama în distribuţie.

Duminică va avea loc cel mai mare schimb de cărţi din oraş. În Parcul Colţea, de Noaptea Cărţilor Deschise, cititorii vor oferi o carte veche din bibliotecă pentru una nouă, de la editura Litera. Cărţile strânse în cadrul campaniei, în intervalul orar 20.00 - 24.00, vor fi donate către cinci biblioteci şcolare din zone defavorizate ale ţării.

După schimbul de cărţi, seara specială continuă cu o invitaţie inedită din partea Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”. Cititorii participanţi la Noaptea Cărţilor Deschise vor putea privi cerul şi stelele prin telescopul Observatorului şi la îndrumarea specialiştilor. Biletul de intrare, în intervalul orar 20.00 - 1.00, în noaptea de 23 spre 24 aprilie, îl reprezintă cartea însemnată cu logo-ul Noaptea Cărţilor Deschise, de la Litera.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.