Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi spune că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac "lipsit de logică" la adresa şefului SMG, Nicolae Ciucă, pe tema achiziţionării rachetelor Patriot, pentru că şeful social-democraţilor nu se pricepe la această temă şi are tendinţa de a se "băga ca musca în lapte" în domenii care nu îl privesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Faptul că generalul Ciucă a anunţat public acest program la un exerciţiu comun România - SUA are un sens tactic pentru orice om capabil să înţeleagă realităţile militare de azi. Atacul lipsit de logică al lui Liviu Dragnea la o figură cheie a Armatei Române pe o temă vizând modernizarea armamentului trădează o tendinţa a acestuia de a se băga ca musca în lapte într-un domeniu pe care nu îl înţelege", afirmă Raeţchi, într-un comunicat de presă.

El susţine că în Parlament au fost aprobate, în comisiile de Apărare, cele 8 programe de modernizare a Armatei Române, potrivit memorandumului Guvernului, iar rachetele Patriot sunt "esenţiale" pentru asigurarea securităţii României.

"Şeful PSD are tendinţa de a interveni în subiecte pe care nu le stăpâneşte, iar angajamentele internaţionale ale României nu pot fi periclitate de jocurile politice ale lui Liviu Dragnea. Nu este pentru prima dată când o face, el generând incertitudine, întârzieri şi suspiciuni şi prin discuţiile despre corvete, fără a schimba totuşi în mod real datele fabricării acestora", mai spune liberalul.

Raeţchi mai afirmă că astfel de declaraţii, precum atacurile lui Liviu Dragnea, "fac mult rău intereselor de securitate ale României".

"Despre altfel de teme nu discuţi fără o înţelegere reală, nepregătit, doar pentru a da senzaţia că tu controlezi, eventual, şi Armata Română -  şi că aceasta trebuie să se umilească în faţa unui politician condamnat penal pentru a nu mai fi subechipată. Modernizarea Armatei este un obiectiv asumat prin alocarea celor 2% din PIB pentru bugetul Apărării, iar apărarea antiaeriană trebuie să fie consolidată rapid", conchide deputatul PNL, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Antena 3, că nu i-a plăcut afirmaţia şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă, potrivit căreia România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, aşteptându-se de la general la „foarte multă rigoare”, având în vedere funcţia pe care o deţine, şi a explicat că nu au fost încă finalizate procedurile parlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.