Patru din cei cinci elevi ieşeni care au participat, vineri, la jocul care a presupus să-şi ţină respiraţia au fost externaţi luni din spitalul unde fuseseră aduşi imediat după incident. Poliţişti susţin că, din primele cercetări, nu reiese că elevii ar fi jucat "Balena Albastră".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul spitalului de copii "Sfânta Maria" din Iaşi, medicul Radu Terinte, a declarat pentru News.ro că patru din cei cinci elevi, aduşi vineri la spital, după ce au participat la un joc periculos, au fost externaţi în cursul zilei de luni.

El a mai spus că al cincilea elev va ieşi din spital în cursul zilei de marţi.

"Evoluţia lor a fost bună, iar patru dintre ei au fost externaţi azi (luni - n.r.), în timp ce cel de-al cincilea copil va fi externat mâine (marţi - n.r.). Au fost consiliaţi psihologic, nu sunt probleme. De altfel, a fost mai mult o sperietură, n-au fost aduşi în spital în stare gravă”, a declarat managerul spitalului de copii din Iaşi, Radu Terinte.

Pe de altă parte, poliţiştii ieşeni continuă ancheta declanşată în urma incidentului petrecut vineri la şcoala gimnazială "Veronica Micle", din municipiu.

Din primele cercetări nu reiese că elevii ar fi participat la jocul preluat de pe internet, numit "Balena Albastră".

"Nu rezultă că elevii ar fi ştiut că jocul se numeşta aşa. Nu excludem nicio variană, dar deocamdată ipoteza cu acest joc nu se confirmă. Cercetările continuă, urmează ca poliţiştii să stea de vorbă şi cu copiii implicaţi în jocul respectiv”, a declarat pentru News.ro Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Cei cinci elevi ieşeni au ajuns vineri la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spuneau că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, lansat în Rusia şi din cauza căruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenţi, în timp ce surse din Poliţie afirmau că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

Copiii, patru fete şi un băiat, cu vârste de 12 şi 13 ani, învaţă la Şcoala generală ”Veronica Micle” din Iaşi, incidentul petrecându-se vineri, într-o pauză, când elevii au decis să participe la un joc periculos, testându-şi rezistenţa fără a respira. Potrivit medicilor, în timp ce elevii îşi ţineau respiraţia, alţii colegi îi strângeau în braţe. Copiilor, însă, li s-a făcut rău, fiind transportaţi la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.