Profit.ro cu sprijinul Farmexpert, ADRFR si HighTech Systems&Software, organizează, marţi, 21 martie, cu începere de la ora 09.00 la World Trade Center Bucuresti, sala New York, prima editie a PROFIT HEALTH.forum, cu tema "România pe harta europeană a serviciilor de sănătate: accesul pacienţilor la tratamente".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România se situează pe poziţii codaşe ale clasamentelor europene cu privire la indicatorii de sănătate, cu aproape 50% decese evitabile în sistemul de sănătate, o mortalitate generală cu 25% peste media Uniunii Europene şi o rată a mortalităţii infantile de 2,5 ori mai mare decât media UE, potrivit datelor prezentate de Coaliţia ”Votez pentru Sănătate”.

Totodată, raportul Euro Health Consumer Index (EHCI) a plasat România pe locul 32 din 35 de state europene, cu un decalaj foarte mare la capitole precum: timpul de aşteptare al pacienţilor pentru acces la medicamentele inovatoare, drepturile pacienţilor şi nivelul general de informare în rândul pacienţilor, precum şi starea generală de sănătate a populaţiei.

Sistemul românesc de sănătate se află într-o profundă criză, iar nevoile comunităţilor de pacienţi şi ale celei medicale nu îşi găsesc întotdeauna răspuns în demersurile autorităţilor.

În acest context, potenţialul de dezvoltare a serviciilor de sănătate este foarte ridicat, având în vedere şi nivelul scăzut de dezvoltare a infrastructurii de sănătate din România, iar operatorii privaţi fac investiţii mari pentru a acoperi golul lăsat de stat. Ultimii doi ani au fost marcaţi de o mulţime de tranzacţii, dar şi de investiţii noi în deschideri de clinici şi spitale, tendinţă care va continua şi în acest an.

Rareş Trişcă - Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, Conf. Dr. Diana Păun - Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administraţia Prezidenţială, Vasile Cepoi - Preşedinte, Agenţia Naţională de Management a Calităţii în Sănătate, Dr. Carmen Orban - Manager, Institutul Clinic Fundeni, Radu Gănescu - Presedinte COPAC, Conf. Dr. Dan Blendea - Manager Spitalul Judeţean Ilfov, Horia Radu - Head of Medical Division HTSS sunt câţiva dintre speakerii care vor deschide lucrările  forumului, oferind audienţei puncte de vedere cu privire la soluţiile pentru rezolvarea situaţiilor grave din sănătate, dar şi la reformele necesare pentru dezvoltarea şi funcţionarea sistemului de sănătate public şi privat, astfel încât accesul pacienţilor la tratamente să se facă facil şi în deplină siguranţă.

Fie ca alternative la exodul personalului sanitar, fie ca pepinieră de cadre medicale foarte bine pregătite, clinicile şi centrele medicale private devin un competitor din ce în ce mai puternic al sistemul sanitar de stat. Intrarea pe aceste segmente pot fi realizate cu investiţii mari, de cel puţin 10-15 milioane de euro, iar accesul pacienţilor poate fi dificil fără deduceri din partea Guvernului şi fără asigurările private.

Deşi sistemul public de sănătate are puncte nevralgice, în acest moment doar câteva procente din populaţie are abonamente la clinici private. 

În cadrul conferinţei, Fady Chreih - CEO, Regina Maria, Luca Militello - Director General, Spitalul Monza, Dr. Radu Lupu Gorduza - Country Manager Affidea România şi Virgil Şoncuţean - Membru în Comitetul de Direcţie UNSAR sunt invitati să analizeze şi tendinţele şi oportunităţile în serviciile medicale private, implicarea operatorilor privati în sistemul de sănătate si necesitatea investiţiilor în spitale private de urgenţă.

Totodată, industria farmaceutică poate cel mai reglementat şi taxat sector este afectat de taxa clawback şi politica de preţuri imprevizibilă a statului.

Care sunt perspectivele pieţei farmaceutice în România?, este întrebarea la care vor răspunde Iulian Trandafir - Director General, Farmexpert, Liviu Popescu - Director External Affairs ARPIM, Cristina Pricop - Director Executiv, ADRFR, Laurenţiu Mihai - Director Executiv, APMGR, Petru Crăciun - Director General, Cegedim. Ei vor analiza piaţa farma la PROFIT HEALTH.forum în condiţiile actualizării greoaie a listei de medicamente compensate, cumulată cu taxa clawback şi noua ieftinire a medicamentelor.

Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe detalii accesaţi pagina evenimentului

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.