Marks & Spencer şi-a trecut numele pe lista companiilor care au decis să îşi retragă toate conţinuturile publicitare de pe platformele online Google şi YouTube, întrucât reclamele acestor branduri erau afişate alături de videoclipuri care promovează atitudini extremiste, informează ft.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe branduri majore, inclusiv agenţia media Havas, grupul BBC, banca HSBC, grupul de asigurări Lloyds, grupul de produse cosmetice L’Oreal şi constructorul de automobile Audi, şi-au retras reclamele de pe Google şi YouTube. Alte companii, precum grupul Sky, analizează, de asemenea, această posibilitate.

Potrivit BBC, şi alte companii, precum McDonald's, The Guardian şi Channel 4, şi-au suspendat deja reclamele, atât pe motorul de căutare Google, cât şi pe YouTube.

Guvernul britanic şi-a stopat, de asemenea, cheltuielile asociate cu publicitatea pe YouTube - parte a unui buget anual de 60 de milioane de lire sterline aferent publicităţii digitale -, până când această problemă va fi reglată.

Un purtător de cuvânt al companiei Marks & Spencer a declarat: ”Pentru a asigura siguranţa brandului nostru, am decis să ne suspendăm activitatea pe platformele Google până când problema va fi remediată”.

Vineri, agenţia media Havas a dezvăluit că grupul american Google ”nu a putut să ofere asigurări specifice prin care să garanteze faptul că videoclipurile şi conţinuturile afişate sunt clasificate (ca fiind acceptabile) fie suficient de rapid, fie prin ataşarea unor filtre corectoare” şi că îşi ”îngheaţă” activitatea pe platformele Google până când grupul american va găsi o soluţie convenabilă.

Google a prezentat deja scuze publice pentru această problemă, raportată iniţial în The Times, din cauza căreia reclame pentru Home Office, BBC şi Transport for London au fost afişate lângă videoclipuri care incită la ură şi homofobie.

Google a spus că îşi va modifica atât tehnologia, cât şi politicile de conţinut, pentru a oferi advertiserilor un control mai mare pe platformele sale. În prezent, compania permite semnalarea unor conţinuturi controversate, care sunt analizate ulterior. Google primeşte aproximativ 200.000 de astfel de semnalări pe zi.

Compania americană a precizat faptul că 98% din totalul conţinuturilor semnalate sunt analizate într-un interval de 24 de ore.

Potrivit BBC, o reclamă ce este difuzată alături de un videoclip pe YouTube aduce producătorului ei suma de 6 lire sterline pentru fiecare 1.000 de clicuri pe care le generează, ceea ce înseamnă că marile branduri ale lumii ar fi contribuit - fără intenţie - cu sume importante la obţinerea unor sume importante de către organizaţiile extremiste.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.