Serviciile de ambulanţă şi SMURD au intervenit la peste 9.000 de cazuri de urgenţă, de miercuri până joi dimineaţă, dintre care 278 pentru a transporta gravide la spital şi 164 pentru persoane dializate, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Constanţa, o autospecială pentru transport victime multiple şi o şenilată de la ISU Neamţ au mers în localitatea Arsa pentru a prelua o femeie de 35 de ani însărcinată, care avea contracţii şi interdicţie medicală de a naşte pe cale naturală. Aceasta a fost dusă din localitatea Albeşti până la punctul de întâlnire cu un buldoescavator, fiind însoţită şi de un poliţist, fiind apoi preluată de altă şenilată care a transportat-o pacienta până în apropiere de Mangalia, de unde un un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a dus-o în siguranţă la o unitate medicală din Constanţa, potrivit informaţiilor centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Un copil din localitatea General Scărişoreanu, care avea dureri în zona toracică, a fost preluat cu o şenilată de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, cu paramedic, transportat până la unitatea de primiri urgenţe a unui centru medical din Techirghiol.

Tot în judeţul Constanţa a fost o misiune de salvare a doua fetiţe, una în vârstă de un an şi cealaltă de 12 ani. Acestea au fost preluate cu o şenilată de la ISU Neamt şi duse până la o autospecială de transport victime multiple, care le-a transportat mai departe la Spitalul din Mangalia.

În judeţul Călăraşi, pompierii au intervenit în localitatea Valea Argovei, la ieşirea către Lehliu, pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau şapte persoane, acestea fiind în siguranţă, fără probleme de sănătate.

Pe DN 3A, în dreptul localităţii Dor Mărunt au rămas înzăpezite două autovehicule în care erau trei persoane. Acestea au fost deblocate după deszăpezirea cu utilaje CNAIR.

În judeţul Giurgiu, o autocisternă cu masa de 15-16 tone care transporta oxigen lichid pentru Spitalul Giurgiu a ajuns miercuri seară la intrarea pe DN5 Adunaţii-Copăceni - Giurgiu, unde era în vigoare o restricţie pentru autovehicule cu o masă mai mare de 7,5 tone. La solicitarea MAI şi având în vedere necesitatea alimentării cu oxigen a spitalului, pentru gestionarea cazurilor medicale, a fost facilitată deplasarea acesteia spre municipiul Giurgiu.

În judeţul Dolj, un elicopter SMURD de tip EC-135 de la Punctul de Operare Aeromedicală Craiova a fost solicitat pentru o misiune de transport a unei femei de 24 de ani aflate în travaliu, din localitatea Melineşti la Unitatea de Primiri Urgenţe Craiova.  

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că joi nu mai sunt persoane blocate pe drumuri.

Toate aeroporturile şi porturile maritime sunt deschise. Traficul feroviar este operaţional pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind adaptată la condiţiile meteo.

În judeţele vizate de avertizările meteorologice au acţionat 1.517 de poliţişti, 1.246 de pompieri şi paramedici, 2.354 de jandarmi şi 358 de poliţişti de frontieră, cu 1.462 de mijloace, dintre care 836 de la Poliţia Română, 234 de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 256 de la Jandarmerie şi 136 de la Poliţia de Frontieră.

CNAIR a acţionat cu 1.329 utilaje, 8.433,3 tone de material antiderapant şi 74.35 tone clorură de calciu.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.