Kaufland România a încheiat provocarea lansată pasionaţilor de IT de a contribui la crearea unor soluţii care să ajute, în mod real, persoanele cu dizabilităţi la locul de muncă sau în procesul de aplicare. 15 echipe şi-au prezentat în faţa juriului soluţiile la care au lucrat timp de o lună. Vocalio este aplicaţia mobilă concepută de echipa Needs Assistance, clasată pe primul loc în cadrul competiţiei Acessibility Hackaton, primul hackathon social lansat de Kaufland România. Echipa câştigătoare a intrat în posesia premiului în valoare de 16.000 de dolari, oferit de retailer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afara marelui câştigător, Need Assistance, juraţii au decis acordarea unor menţiuni speciale echipelor Tuatara, Accesi Bot, S.P.N. şi Robo Medical.

Cum funcţionează Vocalio?

Aplicaţia se bazează pe selectarea unor imagini sau cuvinte care transmit în mod vizual şi auditiv ceea ce utilizatorul nu poate să spună interlocutorului. Aceasta permite transformarea discursului vorbit în text, redarea audio a expresiilor predefinite, fiind totodată programată să sugereze expresii bazate pe geolocaţie. De asemenea, aplicaţia mobilă a fost prevăzută cu un design intuitiv, fiind astfel foarte uşor de folosit.

”Deşi totul a mers conform planului iniţial, am avut şi perioade asemănătoare unui roller coaster de creaţie, în care adaugam şi eliminam funcţionalităţi de pe o zi pe alta. Cea mai bună parte considerăm că a fost aproape de finalul competiţiei, când funcţionalităţile erau aproape gata şi se combinau armonios ca nişte piese de puzzle, aplicaţia devenind din ce în ce mai interesantă cu fiecare zi care trecea.”, a declarat unul dintre membrii echipei Needs Assistance.

Vocalio poate fi descărcată deja din Google Play, urmând să fie disponibilă, în curând, şi în App Store, pentru utilizatorii de iOS. În viitor, aplicaţia va pune la dispoziţie şi un conţinut audio personalizat în funcţie de profilul utilizatorului şi de geolocaţie, un marketplace pentru expresii uzuale şi o serie de alerte.

„Stă în puterea noastră ca angajatori să creăm premisele pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă o viaţă profesională în adevăratul sens al cuvântului, să se integreze în echipe şi să fie recunoscute pentru valoarea pe care o aduc în companie.” a declarat Adina Teleucă, Employer Branding Coordinator, Kaufland România. „Tocmai de aceea, ne-am dorit să venim în sprijinul acestora, prin intermediul unei competiţii în premieră pentru noi, prin care să găsim soluţii inovatoare care să îi ajute în integrarea pe piaţa muncii.”, continuă aceasta.

Link-ul de descărcare a aplicaţiei: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vocalio.app

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.