Asociaţia Environ şi Ambasada Germaniei la Bucureşti au organizat joi, 22 martie, la World Trade Center, simpozionul A Climate Protection Municipality Master Plan for Romania? - Proiecte româneşti şi germane pentru emisii reduse de CO2”. Evenimentul a avut drept scop intensificarea schimburilor de experienţă româno-germane în ceea ce priveşte măsurile concrete de transpunere a rezoluţiilor Acordului de la Paris COP21 privind încălzirea globală, precum şi atingerea obiectivelor Planului de Acţiune privind Schimbările Climatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa a fost deschisă de Excelenţa Sa, domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, doamna Graţiela Gavrilescu, vice-prim-ministru şi ministru al mediului şi domnul Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România şi a reunit reprezentanţi ai Ministerului Federal al Mediului din Germania, ai administraţiei locale din cele două ţări, specialişti de renume de la Institutul pentru cercetarea climei de la Postdam, precum şi reprezentanţi ai industriei de mobilitate urbană.

În programul simpozionului au fost prevăzute prezentări pe teme legate de riscurile şi provocările generate de schimbările climatice la nivel global, dar şi în România, aspecte relevante în implementarea strategiilor naţionale privind încălzirea globală din Germania şi România, dar şi o serie de dezbateri referitoare la protecţia climei prin intermediului unui master plan municipal, rolul managementului integrat al deşeurilor, importanţa programelor de educaţie de mediu în şcoli, precum şi soluţii privind mobilitatea sustenabilă. Mai mult decât atât, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii au prezentat şi posibilităţile de finanţare ale proiectelor locale verzi privind reducerea emisiilor de CO₂ în România şi Germania.

Evenimentul s-a adresat reprezentanţilor administraţiei publice locale, ONG-urilor şi jurnaliştilor şi s-a desfăşurat în limbile română, germană şi engleză, cu traducere simultană.

Acest proiect co-finanţat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei şi derulat de Asociaţia Environ în parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania, face parte din strategia de continuare a programului ,,Redu Amprenta de Carbon” iniţiat de cei doi parteneri în 2014.

Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare şi economie circulară în ţara noastră. Informaţii complete despre activitatea organizaţiei sunt disponibile pe www.environ.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.