Luna noiembrie a fost deosebit de importantă pentru producătorul de peşte şi preparate din peşte Ocean Fish. Cu ocazia participării şi în acest an la târgul INDAGRA FOOD, acesta a anunţat lansarea a două game şi a furnizat informaţii despre eforturile făcute anul acesta pentru a menţine la cele mai înalte standarde calitatea produselor realizate în cadrul fabricii din Afumaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Ocean Fish a lansat o Gamă de creveţi prefierţi proaspeţi ambalaţi în atmosferă modificată (MAP), pachete cu gramaje ce variază între 200 şi 300 de grame şi cu termen de valabilitate între 7 şi 10 zile, completându-şi portofoliul de produse.

„Pentru a fi cât mai aproape de clienţii noştri, am lansat această Gamă de creveţi prefierţi proaspeţi. A fost pasul firesc pe care trebuia să îl facem, ca urmare a faptului că suntem lider de piaţă şi în segmentul fructelor de mare / crustaceelor. Cu ajutorul partenerilor noştri din Vietnam şi Ecuador, am reuşit anul acesta să lansăm acest proiect, pe care l-am schiţat de foarte mult timp. Feedbackurile primite de la clienţi au fost îmbucurătoare – acum oricine poate cumpăra din magazin creveţi delicioşi, gata de consum. Ne bucurăm să vă împărtăşim faptul că suntem într-un stadiu avansat în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei game şi pentru alte tipuri de fructe de mare”, a declarat Alesea Brînzilă, Import & Branding Director Ocean Fish, membru al Bordului Directorial.

Un alt proiect în care s-a implicat întreaga echipă Ocean Fish a fost noua gamă de produse dedicată copiilor cu vârste peste 3 ani. Cei mici se pot bucura de gustul inconfundabil al produselor Ocean Fish KIDS, ce îi au ca ambasadori pe Somonelu’ Pancho & Clasa lui. Pachetele File Somon fumé din somon proaspăt şi File Păstrăv fumé din păstrăv de munte proaspăt, produse atent selecţionate, fără conservanţi, fără zahăr, cu un conţinut redus de sare şi afumate natural şi sunt disponibile în reţeaua de magazine proprii Ocean Fish şi în retail.

„Fabrica Ocean Fish a fost un pionier în introducerea pe piaţa din România a somonului fumé şi aceeaşi idee dorim să o cultivăm şi în rândul copiilor. De aceea, în prezent, dezvoltăm şi alte produse adresate copiilor, tocmai pentru a încuraja consumul de peşte în rândul celor mici. Am fost motivaţi să adăugăm şi alte produse în această gamă chiar de reacţia copiilor, care a fost neaşteptată şi încurajatoare. Până la finalul anului 2019, ne dorim să completăm gama pentru copii cu alte produse, precum figurinele din peşte şi burgerul din peşte. Somonelu’ Pancho & Clasa lui este proiectul meu de suflet. Am dorit de foarte mult timp să venim pe piaţă cu un astfel de produs şi anul acesta am reuşit „să îi dăm” viaţă în colaborare cu o talentată pictoriţă. Sunt convinsă că va fi îndrăgit de toţi copiii şi că se vor împrieteni. Fiind Ambasadorul lui Ocean Fish, Pancho va povesti copiilor despre toate beneficiile consumului de peşte. Aceasta este misiunea lui!”, a adăugat reprezentantul companiei.

În toate planurile sale, prioritatea Ocean Fish a fost susţinerea creşterii consumului de peşte din România, o misiune sprijinită graţie parteneriatelor încheiate cu crescătorii din ţara noastră.

„Deşi de foarte multe ori, crescătorii din străinătate de la care ne aprovizionăm deţin unităţi ultramoderne cu tehnologii înalte de eviscerare şi de ambalare, noi încercăm să susţinem şi crescătorii locali, de la care achiziţionăm peşte proaspăt, pe care îl eviscerăm, tranşăm, ambalăm şi îl comercializăm în magazinele proprii şi în unităţile partenere”, a punctat Alesea Brînzilă.

La acest moment, Ocean Fish deţine una din cele moderne fabrici de procesare a peştelui din Estul Europei, datorită unor programe de investiţii ambiţioase implementate în perioada 2008-2018, prin accesarea a cinci proiecte cu finanţare europeană şi prin sprijinul Guvernului României.

Investiţiile totale în unitatea de producţie din Afumaţi se ridică la aproximativ 20 milioane de euro şi au permis mărirea capacităţii de procesare până la 350 - 500 tone de peşte pe lună (aprox. 5000 tone pe an) prin extinderea depozitului şi centrului de procesare peşte proaspăt, preparate din peşte şi peşte congelat.

„Investiţiile realizate ne vor permite să ne extindem şi să devenim un jucător important şi pe segmentul peştelui proaspăt. Dacă până în prezent, în categoria aceasta, eram prezenţi pe piaţă cu produse de tip somon, păstrăv, crap românesc etc., din 2018 am lansat şi dorada, biban, şalău, produsele fiind disponibile în ambalaje de 500-600 de grame. Toate beneficiază de ambalare în atmosferă modificată (MAP), o soluţie ce permite prelungirea termenului de valabilitate fără a modifica proprietăţile fizice sau chimice ale produselor alimentare sau a adăuga ingrediente nenaturale”, a explicat membrul Boardului Directorial.

Din dorinţa de a-şi menţine promisiunea de a livra doar produse de înaltă calitate, fabrica Ocean Fish deţine unul din cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară IFS din 2016.

„Am fost certificaţi de către un reprezentant al unei companii renumite din Germania şi, anul acesta, în cadrul reauditării, am obţinut punctajul maxim. Ne bucurăm să fim unica fabrică de procesare a peştelui din România care deţine acest standard, un reper de calitate în industria alimentară internaţională”, a punctat Alesea Brînzilă.

Despre Ocean Fish

Înfiinţată în 1998, compania Ocean Fish este 100% o firmă românească, fiind unul dintre cei mai mari producători din segmentul prelucrării şi conservării peştelui din România.

Politica şi strategia companiei este de a controla întreg traseu al peştelui: de la achiziţia peştelui din surse cât mai sustenabile până la procesarea acestuia în maxime condiţii de siguranţă alimentară. Oferta sa include o gamă variată de produse, de la cele proaspete (somon, păstrăv, doradă etc), congelate (somon sălbatic de Alaska, caviar Somon Alaska, şalău de Nil etc.), produse marinate, peşte afumat, salate de peşte şi icre, alge de mare, fructe de mare în ulei, peşti pelagici gen hering prin Gama sa unică în România, Gama Matias, până la peşte şi fructe de mare ambalate în atmosferă modificată.

În prezent, capacitatea de procesare şi distribuţie este de aproximativ 5.000 tone pe an, compania fiind pe primul loc în sectorul prelucrării şi conservării peştelui.

Ocean Fish are 20 ani de activitate pe piaţa din România şi este singurul din acest segment care a ţintit spre o expansiune continuă şi o investiţie în tot ce înseamnă tehnologie înaltă în procesarea peştelui, ce se ridică la peste 20 milioane de euro, susţinută şi de accesarea a cinci proiecte cu finanţare europeană, împreună cu sprijinul Guvernului României.

Ocean Fish are şi o reţea de magazine proprii: şapte unităţi comerciale în România şi trei în Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.