Microcogenerarea este procesul de producere a energiei termice şi a energiei electrice, simultan, utilizând aceeaşi sursă primară şi este soluţia ideală pentru producerea energiei la scară mică, pentru clădirile de locuinţe, spitale, hoteluri, centre de SPA, piscine şi sau pentru orice companie a cărei factură la energie are o pondere importantă în costurile de exploatare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnologia microcogenerarii – combustibilii utilizaţi

În ceea ce priveşte funcţionarea unui sistem de microcogenerare, există mai multe tipuri de combustibili care pot fi utilizati, cu diferite proprietăţi care variază în funcţie de cost, efectele asupra mediului şi a sistemului, confort şi condiţiile de transportare şi depozitare: biomasă (lemn sau deşeuri agricole), GPL, biogaz, biometanol, gaz natural, gaze asociate, ulei vegetal. Cel mai des utilizat combustibil este gazul natural, deoarece arde uşor şi curat, este uşor de utilizat prin conductele deja existente aferente clădirilor.

Un sistem de microcogenerare conţine un motor termic de dimensiuni mici (50 kW – 500 kW), care pune în funcţiune un generator de energie electrică, utilizând în acelaşi timp căldura reziduală de la motor pentru încălzirea spaţiului unei clădiri şi prepararea apei calde menajere.  

Un sistem de microcogenerare este instalat cu scopul principal de a produce energie electrică şi în plan secundar energie termică sau invers, in funcţie de nevoile locaţiei.

Microcogenerarea în România

În România, astfel de soluţii de eficientizare energetică a clădirilor sunt oferite de compania Valeg Creative Solutions, companie de consultanţă şi inginerie înfiinţată în 2012, în Bucureşti, specializată în soluţii destinate creşterii eficienţei energetice prin utilizarea de sisteme de cogenerare de inaltă eficienţă.

Cu peste 15 sisteme de cogenerare, puse în funcţiune la nivel naţional, compania Valeg Creative Solutions îşi propune să contribuie în permanenţă la dezvoltarea domeniului cogenerării, în România şi în ţările vecine, oferind soluţii şi servicii  capabile să genereze performanţă şi rezultate economice măsurabile pentru cât mai mulţi beneficiari. 

Puteti gasi mai multe informatii pe www.valeg.ro, LinkedIn sau Facebook.

Solicitati consultanta si detalii despre sistemele de microcogenerare pentru afacerea dumneavoastra!

(Articol susţinut de Valeg Creative Solutions)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.