Compania BAT a fost nominalizată în raportul de sustenabilitate Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al douăzecilea an consecutiv, fiind încă o dată singura companie din industria tutunului inclusă în prestigiosul raport DJSI World Index. Raportul include primele 10% companii performante în domeniul sustenabilităţii din cele peste 10.000 de companii evaluate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BAT este compania din industria tutunului care a obţinut cel mai mare scor în 2021, lider în industrie în 11 din cele 24 de categorii evaluate şi un scor maxim de 100% în 6 categorii.

Kingsley Wheaton, Director de Marketing în cadrul BAT, a spus: „Suntem onoraţi de faptul că am fost nominalizaţi în raportul DJSI an de an în ultimele două decenii şi ne bucurăm că şi anul acesta am obţinut un scor bun în DJSI World Index. Construirea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow) prin reducerea impactului afacerii asupra sănătăţii reprezintă un element central în obiectivele de sustenabilitate asumate de BAT. Acesta este motivul pentru care investim pentru a oferi consumatorilor noştri produse satisfăcătoare cu risc redus**, ca alternativă la fumat.

Pe măsură ce construim branduri ale viitorului şi devenim o companie cu multiple categorii de bunuri de larg consum, obiectivele noastre sunt clare: 5 miliarde de lire sterline în venituri provenite din produsele noastre din noile categorii până în 2025 şi 50 de milioane de consumatori ai produselor noastre care nu ard până în 2030.

Sustenabilitatea joacă un rol esenţial în afacerea noastră şi face parte din etosul nostru încă din 2001, când am implementat primele sisteme de protejare a mediului, de siguranţă la nivel de grup, Parteneriatul BAT pentru biodiversitate şi un program de dialog social facilitat în mod independent. În martie 2022 vom publica cel de-al douăzecilea raport dedicat proiectelor de mediu, societăţii şi guvernanţei (ESG).

Continuăm eforturile pentru reducerea resurselor utilizate, pentru conservarea mediului natural, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cultivatorilor şi a comunităţilor şi pentru respectarea standardelor robuste de guvernanţă corporativă”.

Creat de S&P Dow Jones Indices, DJSI reprezintă standardul cel mai înalt pentru evaluarea sustenabilităţii corporative. În 2021, peste 10.000 de companii au fost invitate să se supună unei evaluări a practicilor de sustenabilitate în raport cu criteriile ESG (mediu, societate, guvernanţă). Doar primele 10% sunt recunoscute ca lideri în sustenabilitatea corporativă şi sunt incluse în DJSI World Index.

BAT a fost prima companie din industria tutunului inclusă în DJSI şi şi-a menţinut acest statut în fiecare an din ultimii douăzeci, statut care evidenţiază poziţia sa de lider global în domeniul sustenabilităţii. BAT este, de asemenea, recunoscută de ESG Rating al MCSI cu un rating BBB*** şi de Sustainalytics cu un rating ESG de 26,8****.

Această realizare demonstrează încă o dată angajamentul continuu al BAT faţă de scopul său de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului afacerii sale asupra sănătăţii.

BAT s-a înscris recent în campania globală Race to Zero susţinută de ONU şi şi-a asumat atingerea unor obiective fundamentate ştiinţific, care vizează zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanţ valoric până în 2050.

Manjit Jus, Global Head of ESG Research, S&P Global, a declarat: „Felicităm BAT pentru includerea în DJSI World şi Europa. O distincţie DJSI reprezintă o dovadă a faptului că eşti lider în sustenabilitate în industria ta. Numărul record de companii care au participat în 2021 la S&P Global Corporate Sustainability Assessment atestă o mişcare în plină ascensiune îndreptată către transparenţă şi deschidere în ceea ce priveşte ESG."

Note

*Data obţinerii scorului: 12 noiembrie 2021

**Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completă de la fumat. Aceste produse nu sunt lipsite de risc şi provoacă dependenţă.

***Rating-ul MSCI ESG este conceput pentru a măsura rezilienţa unei companii la riscurile pe termen lung legate de mediu, cele sociale şi de guvernanţă (ESG) ale industriei.

****Un scor Sustainalytics de zero din 100 reprezintă cel mai scăzut risc ESG. Evaluarea de risc ESG a BAT plasează compania în primele 16 procente ale grupului de profil în care suntem evaluaţi.

Despre BAT România

  • BAT a devenit în 2020 cel mai mare contribuabil din România, cu circa 9,6 miliarde lei plătiţi către bugetul de stat.
  • BAT este liderul pieţei tutunului din România, cu o cotă de peste 50%
  • BAT are peste 3.000 de angajaţi şi creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare
  • BAT a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzeşte, nu arde tutunul
  • Din 2019, BAT derulează o campanie de colectare a mucurilor de ţigară în 4 mari oraşe din România şi, din 2021, o campanie de colectare şi reciclare a dispozitivelor glo din versiuni anterioare

Despre BAT

BAT este o companie globală de top cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv strategic este de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii sale asupra sănătăţii, oferind o gamă largă de produse cu risc redus destinate exclusiv consumatorilor adulţi. Compania continuă să fie clară cu privire la faptul că fumatul prezintă riscuri grave pentru sănătate, iar singura modalitate de a evita aceste riscuri este să nu începi sau să renunţi la fumat. BAT îi încurajează pe cei care altfel ar continua să fumeze să treacă complet la alternative fundamentate ştiinţific, cu risc redus*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu mai multe categorii de produse, cu adevărat centrată pe consumator. Ambiţia BAT este de a avea 50 de milioane de consumatori ai produselor sale din noile categorii până în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT şi-a stabilit obiective ESG extinse, inclusiv atingerea neutralităţii emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 până în 2030, eliminarea plasticului non-necesar de unică folosinţă şi toate ambalajele din plastic să fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025. BAT are peste 53.000 de angajaţi şi operează în peste 180 de ţări. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde de lire sterline în 2020 şi un profit din operaţiuni de 9,9 miliarde de lire sterline. Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de ţigări, o gamă tot mai largă de produse din tutun şi nicotină de categorie nouă cu risc redus* şi produse tradiţionale din tutun necombustibil. Acestea includ ţigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, precum produse cu nicotină fără tutun, şi produse tradiţionale pentru uz oral, cum ar fi snus şi snuff-ul umed. În 2020, am avut 13,5 milioane de consumatori ai produselor noastre din noile categorii, o creştere cu 3 milioane faţă de anul precedent.

*Bazat pe dovezi ştiinţifice şi presupunând o trecere completă de la fumat. Aceste produse nu sunt lipsite de riscuri şi creează dependenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.