Schimbările climatice sunt cea mai mare provocare cu care se confruntă planeta noastră la ora actuală. Este tot mai clar că, pentru a diminua efectele încălzirii globale asupra mediului, nu doar guvernele, dar şi populaţia şi companiile trebuie să se implice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, la Madrid, reprezentanţi din 196 de ţări şi aproape 50 de şefi de state şi de guverne au dezbătut în cadrul celei de-a 25-a conferinţe a ONU privind schimbările climatice nevoia de soluţii concrete.

Grupul Ariston Thermo, unul dintre liderii mondiali pe piaţa de echipamente de încălzire şi producere a apei calde menajere, îşi aduce contribuţia prin proiectul său umanitar Ariston Comfort Challenge, prin care ajută o echipă de cercetători din Groenlanda să studieze ecosistemul arctic în timpul iernii polare.

Studiul ecosistemului arctic este esenţial pentru înţelegerea modului în care putem garanta supravieţuirea optimă a planetei noastre. Cercetătorii au observat că în anumite zone topirea permafrostului (strat de sol îngheţat) are loc cu 70 de ani mai devreme decât estimările iniţiale, degajând mari cantităţi de metan şi dioxid de carbon în atmosferă care accelerează schimbările climatice.

Proiectul Ariston Comfort Challenge, derulat în ţinuturile îngheţate ale insulei Disko, a pus la dispoziţia echipei de oameni de ştiinţă de la Departamentul de Geoştiinţe şi Managementul Resurselor Naturale al Universităţii din Copenhaga o casă modulară inovatoare şi durabilă, denumită Ariston Confort Zone, încălzită de centrala de înaltă eficienţă Alteas ONE.

Cercetătorii au nevoie uneori şi de câte opt zile consecutive pentru a efectua anumite măsurători, iar derularea studiilor ştiinţifice în Groenlanda este extrem de dificilă pe timp de iarnă. Temperaturile coboară şi până la -40 grade, iar în unele zile este întuneric complet, timp de 24 de ore. Când condiţiile sunt mai dure, grupul de cercetători trebuie să oprească investigaţiile şi să se pună la adăpost. Câteva ore în frigul arctic le pot fi fatale.

Casa Ariston Comfort Zone a oferit ştiinţei posibilitatea de a nu se opri niciodată, oricât de adverse sunt condiţiile meteo. A reuşit să aducă confortul în cea mai îndepărtată regiune, cu un impact redus asupra mediului datorită centralei termice Alteas ONE ce poate funcţiona la temperaturi foarte scăzute.

Ariston Comfort Zone a făcut posibile peste 22 de studii ştiinţifice doar în primul an al proiectului. În timp ce afară totul este îngheţat, în interiorul casei, oamenii de ştiinţă luptă pentru protecţia mediului, iar fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor, fiind mai atenţi la amprenta de carbon pe care o generăm şi la impactul general pe care îl avem asupra Pământului.

Activitatea echipei de cercetători poate fi urmărită aici:


 

# # #

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienţa energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluţii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare şi pompele de căldură, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei produselor tradiţionale (boilere sau centrale termice), dar şi prin investiţiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, în condensare, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Elco.

(Articol realizat cu sprijinul Ariston)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.