Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a sugerat preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, că ar trebui să se retragă de la conducerea partidului după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de înschisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, invocând motive de moralitate, au declarat, pentru News.ro, surse din PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit aceloraşi surse, în cadrul Comitetului Executiv Naţional care a avut loc vineri la sediul central al PSD, imediat după ce magistraţii de la ICCJ au anunţat sentinţa lui Dragnea în dosarul privind fraudele de la referendumul din 2012, Zgonea i-a sugerat liderului PSD să renunţe la funcţia pe care o are din motive de moralitate. 

Preşedintele executiv al partidului a spus, în şedinţă, că ”o condamnare e o condamnare, indifierent ce tip de condamnare e” şi că ”nu este moral ca preşedintele unui partid să fie condamnat”. De asemenea, Zgonea a mai spus în cadrul şedinţei că ar trebui convocat un Comitet Executiv Naţional sau un Congres care să decidă care e soluţia cea mai bună în această situaţie, menţionând că şedinţa de vineri a conducerii PSD nu ar fi statutară. 

Aceeaşi discuţie ar fi avut loc şi la finalul şedinţei, când Dragnea şi Zgonea au mai discutat câteva minute, mai spun sursele din PSD. 

Totodată, Liviu Dragnea era hotărât să demisioneze din funcţia de preşedinte al partidului, imediat după ce a auzit sentinţa din dosar, mai spus sursele din PSD. În cadrul şedinţei, însă, după ce mai mulţi lideri au luat cuvântul şi i-au cerut să rămână în funcţie, iar discuţiile dintre Zgonea şi alţi lideri au devenit mai aprinse, liderul social-democraţilor a decis să rămână în fruntea partidului, iar discuţiile despre o eventuală demisie să fie reluate după alegerile locale. 

Unul din motivele pe care liderii social-democraţi l-au invocat, în cadrul şedinţei, pentru ca Dragnea să rămână în funcţie ar fi faptul că s-ar axa mai mult ”pe cine preia puterea în partid, şi nu pe alegerile locale”. 

La finalul şedinţei, Zgonea a spus că se gândeşte până luni dacă renunţă sau nu la funcţia de preşedinte executiv al PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

Preşedintele PSD a anunţat că, în urma consultărilor cu membrii conducerii partidului, a decis să rămână la conducerea PSD întrucât o retragere a sa ar destabiliza toate activităţile din campania electorală.

"Am avut discuţia în partid. Dincolo de solidaritatea firească şi omenească, am încercat să aflu ce ar însemna o retragere a mea (...) Părerea majorităţii a fost că retragerea mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi, în aceste condiţii, am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez în continuare campania electorală. Vom mai avea o discuţie după alegerile locale", a declarat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.