Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri seara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a reanalizat contextul politic şi a decis să nu mai voteze la referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După cum ştiţi, am fost hotărâtă să votez la referendum. Sunt un om al echilibrului şi am vrut să demonstrez acest lucru. În urma ultimelor intervenţii ale preşedintelui Iohannis, am văzut că acest referendum nu are o miză decât pentru interesul propriu, pentru dărâmarea Guvernului şi pentru a se poziţiona împotriva partidului din care fac parte. De aceea le-am transmis colegilor mei că nu o să fiu părtaşă la această acţiune a domnului preşedinte, ultimele declaraţii au demonstrat acest lucru, şi că nu voi vota la referendum”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că, duminică, nu va vota pentru referendum şi nu va ridica buletinele de vot pentru referendum.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Bacău, că va merge duminică, 26 mai, la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, pentru că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.