Viceprimarul din Bacău, Cristian Ghingheş, a atacat în contencios administrativ deciziile prin care primarul i-a retras toate atribuţiile. Dosarul este judecat de Tribunalul Bacău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprimarul Cristian Ghingheş anunţă, luni, printr-un comunicat de presă, că a atacat în instanţa deciziile primarului prin care i-au fost retrase atribuţiile.  

Viceprimarul solicită Tribunalului Bacău să anuleze cele două dispoziţii, principalele argumente invocate fiind nemotivarea celor două acte administrative, respectiv excesul de putere săvârşit de primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu prin încercarea de a goli de conţinut funcţia de viceprimar. 

Potrivit viceprimarului, după retragerea atribuţiilor, a fost înlăturat din toate comisiile şi grupurile de lucru municipale (urbanism, circulaţie, locuinţe ANL, comitetul de urgenţă etc), i-a fost restricţionat accesul la toate informaţiile şi documentele interne şi i s-a mutat biroul într-un sediu aflat la marginea oraşului.  

Ulterior, Ghingheş acuză că, din răzbunare, a fost exclus şi din organizaţia locală a USR, condusă de Lucian Daniel Stanciu Viziteu, ambele sancţiuni fiind în momentul de faţă atacate la comisiile de arbitraj ale partidului. 

La alegerile locale din septembrie 2020, Stanciu-Viziteu şi Ghingheş au candidat într-un tandem primar-viceprimar pentru Primăria Bacău, cu un mesaj puternic anticorupţie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.