PSD Vâlcea a obţinut, în urma alegerilor de duminică, jumătate din cele opt mandate de parlamentar aferente acestui judeţ. La Camera Deputaţilor, social-democraţii primesc trei din şase mandate, în timp ce liberalilor le revine unul, celelalte două întrând la redistribuie. La Senat, PSD are un mandat, iar al doilea va fi redistribuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu un scor electoral de peste 55%, PSD obţine în judeţul Vâlcea jumătate din cele opt mandate de parlamentar şi are şanse ca la redistribuire să obţină mai mult.

Conform calculelor partidelor politice, în Vâlcea PSD trimite în Camera Deputaţilor trei reprezentanţi. Aceştia sunt: fostul viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Vasile Cocoş, care deţine şi funcţia de preşedinte al Corpului Experţilor Contabili Vâlcea şi consilierii judeţeni Daniela Oteşanu şi Ovidiu Popa.

Din partea PNL obţine un nou mandat de deputat liderul filialei judeţene Vâlcea, Cristian Buican. Două mandate de deputat de Vâlcea intră la redistribuie, potrivit aceloraşi calcule.

Pentru Senat, unul din cele două mandate revine PSD, iar viitorul senator PSD de Vâlcea este actualul consilier judeţean Matei Constantin Bogdan. Al doilea mandat de senator de Vâlcea va fi redistribuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.