USR consideră că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis din Parlament a fost unul "decent", prin care a cerut ca PSD şi Guvernul să îşi asume "tâmpenia" care s-a întâmplat în ultima săptămână în România, iar actuala majoritate ar trebui să rezolve problemele, a declarat purtătorul de cuvânt al USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(Klaus Iohannis - n.r.) a făcut un apel firesc la echilibru şi decenţă, transmiţând Parlamentului, majorităţii şi Guvernului, care, mă rog, nu a considerat necesar să participe, transmiţând mesajul explicit că în acest moment pentru România este fundamental echilibrul şi PSD este în poziţia şi are obligaţia de a găsi o variantă echilibrată pentru reaşezarea ţării într-o matcă de credibilitate", a afirmat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

El a acuzat actualul Guvern că suferă de o lipsă de încredere care, pe termen mediu şi lung, "poate deveni o problemă majoră a României" şi a cerut PSD să asculte îndemnul preşedintelui de a găsi o soluţie.

"Ce a solicitat preşedintele în mod decent a fost să spună majorităţii că este necesar un gest asumat pentru ce s-a întâmplat în această săptămână în România. Asumarea acestui gest nu poate să constea doar în demisia domnului Iordache. (...)  Poziţionarea pe care domnia sa a solicitat-o Parlamentului şi Guvernului este ca prin majoritatea de care dispune PSD să se găsească o soluţie prin care într-adevăr ceea ce s-a întâmplat să fie asumat. Cetăţenii aşteaptă de la actuala putere asumarea tâmpeniei care s-a întâmplat", a mai spus liderul USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.