Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a anunţat că marţi va adresa conducerii Serviciului o invitaţie pentru a veni cât mai repede în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii referitoare la situaţia lui Florian Coldea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că lucrurile trebuie clarificate într-un termen cât mai scurt, de aceea mâine (marţi – n.red.) voi avea o primă şedinţă a comisiei şi vom adresa o scrisoare directorului SRI şi vom stabili de comun acord o dată şi o oră pentru că aşa mi se pare politicos şi corect instituţional”, a anunţat Ţuţuianu.

Întrebat dacă doar directorul SRI Eduard Hellvig va fi chemat la audieri sau şi prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea, Ţuţuianu a spus că audierea va fi a conducerii SRI şi a precizat că ”deocamdată Coldea este în interiorul SRI”.

Preşedintele comisiei de control a SRI a spus că, anterior numirii în această funcţie, a avut o discuţie cu Liviu Dragnea în cadrul căreia liderul PSD l-a rugat ”să vină să sprijine un control real asupra SRI”. ”A fost o discuţie desfăşurată între doi colegi, ne-am stabilit foarte precis două lucruri: pe de o parte ca acest control să fie efectiv, pe de altă parte trebuie create toate condiţiile pentru ca SRI să funcţioneze în limitele stabilite de reglementarea legală”, a precizat Ţuţuianu.

El a recunoscut şi că a avut telefonul interceptat în perioada în care a fost urmărit într-un dosar penal care a fost închis ulterior. ”În 2012 a existat un dosar disjuns dintr-o altă cauză care mă privea pe mine, a fost soluţionat. Cu ocazia respectivă sigur că au fost interceptate telefoanele mai multor lideri politici de atunci”, a spus Ţuţuianu. Întrebat când a aflat că a fost interceptat, el a răspuns: ”Când mi s-a comunicat”, refuzând să ofere detalii suplimentare despre acel episod.

Adrian Ţuţuianu a mai spus că a urmat un curs de o lună şi jumătate la Colegiul Naţional de Apărare şi nu ”la Colegiu Naţional de Informaţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.