Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a afirmat marţi, la finalul şedinţei Comisiei de control al SRI, referitor la mitingul de susţinere a Guvernului Grindeanu pe care îl va organiza sâmbătă la Târgovişte, că nu a fost nevoie să ceară acceptul conducerii partidului pentru „chestiuni de tipul” acesta deoarece fiecare organizaţie poate decide cum se raportează la un eveniment politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mitingul nostru va avea loc sâmbătă, probabil 10.00 - 11.00. Se va desfăşura cu toate aprobările legale, am mers la Primăria Târgovişte, am cerut autorizaţie, am informat instituţiile statului, Poliţie judeţeană, locală, Jandarmerie, am făcut solicitări şi la Direcţia de sănătate publică”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

El a mai spus că la manifestaţie vor participa membri de partid, aleşii locali şi „cetăţeni fără funcţii politice sau administrative” care i-au cerut să ia o atitudine faţă de ceea ce se întâmplă în ţară.

„Vrem să avem 10.000 de oameni, sunt colegi de-ai mei, primari, consilieri locali, viceprrimari, cetăţeni fără funcţii politice sau administrative care mi-au cerut şi mie şi colegilor din conducerea organizaţiilor judeţene să luăm o atitudine faţă de ce se întâmplă azi în România, să organizăm un miting”, a completat social-democratul.

Ţuţuianu a precizat că nu a avut nevoie de acceptul conducerii PSD pentru organizarea acestui miting.

„Nu am avut nevoie şi nici nu am să cer vreodată, pe chestiuni de tipul ăsta, aprobări ale conducerii centrale. Fiecare organizaţie poate decide în limitele legii şi ale statutului cum se raportează la un eveniment politic. Mitingul va fi unul prin care vom exprima o poziţe faţă de susţinerea Guvernului, a conducerii partidului, a programului de guvernare”, a subliniat preşedintele PSD Dâmboviţa.

De asemenea, întrebat dacă manifestaţia va fi „anti-Iohannis”, Adrian Ţuţuianu a spus: „Nu e anti, e pentru Grindeanu, pentru Liviu Dragnea, pentru programul nostru de guvernare”.

La finalul declaraţiilor, social-democratul a afirmat că „a greşit” vorbind despre mitingul de la Târgovişte, în condiţiile în care declaraţiile sale au fost făcute la Comisia de control al SRI. 

Sâmbătă, PSD Argeş a organizat la Piteşti un miting similar, la care au participat, în punctul de vârf, aproximativ 6.000 de membri şi simpatizanţi ai PSD veniţi din mai multe localităţi ale judeţului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.