Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că liberalii iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Grindeanu întrucât ”este un gest de tâlhărie” atunci când politicienii încearcă să se scape de justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură. Ne aflăm într-un puternic asalt al majorităţii parlamentare împotriva ideii de Lege”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Motivul invocat de preşedintele PNL îl reprezintă tentativa de adoptare a ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi amnistia şi de modificare a Codului Penal.

”Ordonanţele PSD sunt atentate la proiectul european al României. Afectează visul romanilor de a avea o ţară europeană unde nu există două categorii de cetăţeni, unde nu este tolerată hoţia politică. E o spulberare a aşteptărilor şi speranţelor a milioane de români. O ţară ca afară nu înseamnă doar prosperitate ci şi egalitate în faţa legii. PSD îi îndepărtează pe romani de propria lor ţară! Cine mai doreşte să se întoarcă în ţară când politicienii se scapă intre ei de justiţie? E un gest de tâlhărie la drumul mare!”, a mai scris Turcan.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Proiectul de OUG care modifică prevederi din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală ia în calcul pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, reducând de la 7 la 3 ani de detenţie nivelul maxim al pedepsei şi eliminând sancţiunea cu interdicţia privind ocuparea unei funcţii publice. În ceea ce priveşte conflictul de interese, printre cei menţionaţi ca beneficiari ai folosului patrimonial de pe urma faptei comise de funcţionarul public nu se vor mai regăsi şi cei cu care acesta a avut raporturi de muncă în ultimii cinci ani. Denunţurile vor fi valabile doar dacă sunt făcute în termen de şase luni de la data comiterii faptei reclamate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.