Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş a definitivat, vineri seară, primele locuri pe listele de candidaţi pentru Parlament, pe prima poziţie la Senat fiind liderul PNL, Alina Gorghiu. La Camera Deputaţilor, primul pe listă este Marilen Pirtea, actualul rector al Universităţii de Vest din Timişoara, în timp ce locul al treilea este ocupat de către economistul Pavel Popescu, cel care acum un an s-a implicat în transferarea în Norvegia a unor răniţi în tragedia din Colectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al PNL Timiş, Biroul Politic Judeţean a stabilit, într-o şedinţă, primele locuri pe listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Astfel, pe primul loc la Senat se află Alina Gorghiu, preşedintele PNL, care a fost invitată de către liderul filialei Timiş, Nicolae Robu, în urmă cu o săptămână, să candideze din partea PNL Timiş la alegerile din 11 decembrie.

Gorghiu ocupă astfel locul rămas liber în urma demisiei lui Vasile Blaga, care este cercetat penal pentru trafic de influenţă.

Pe locul al doilea la Senat se află Mariana Nagy, fost lider al organizaţiei de femei a PDL.

La Camera Deputaţilor, pe prima poziţie se află Marilen Pirtea, actual rector al Universităţii de Vest. Pirtea nu a mai fost înscris, până acum, în vreun partid politic, deşi a mai avut oferte de candidaturi şi din partea altor partide. De asemenea, este pentru prima dată când acesta candidează pentru o funcţie politică.

Pe locul al doilea la Camera Deputaţilor, pe lista PNL Timiş se află actualul senator liberal Ben Oni Ardelean.

Locul al treilea pe lista pentru Camera Deputaţilor este ocupat de către economistul Pavel Popescu. Acesta, la fel ca Pirtea, nu a mai făcut parte din vreun partid politic, a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi trăieşte în Norvegia

În urmă cu un an, după tragedia din clubul Colectiv, Pavel Popescu s-a implicat în transferarea în Norvegia a unor răniţi aflaţi în spitale din România.

Pe locul al patrulea la Camera Deputaţilor, pe lista PNL Timiş se regăseşte fostul subprefect de Timiş Liliana Oneţ.

Listele finale ale PNL Timiş, cu candidaţii pentru Parlament, vor fi validate, luni, de Biroul Politic Naţional al partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.