Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat luni, la Parlament, că este foarte bine că premierul Sorin Grindeanu se poate bucura de o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre bugetul pe 2017, care, în opinia sa, ar fi trebuit să cuprindă măsuri ”mai îndrăzneţe” pentru zona de economie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte raportul Comisiei Europene privind previziunile economice de iarnă, social-democratul a spus că, probabil, se va declanşa Mecanismul de verificare a deficitului excesiv.

„Nu am văzut încă raportul, dar presupun că acolo probabil vor fi prevederi care vor spune că se va depăşi deficitul de 3% şi probabil că vor declanşa – aşa e regula la CE – acel Mecanism de monitorizare a deficitului excesiv. Probabil că aici vor face un pic de scandal cei de la CE. România poate şi peste 5,2%, dar în anumite condiţii”, a precizat fostul ministru al Finanţelor.

Referitor la întâlnirea pe care urmează să o aibă premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, cu preşedintele Klaus Iohannis, Eugen Teodorovici a spus: „Este bine că se bucură domnul Grindeanu de o astfel solicitare şi discuţie cu domnul preşedinte, eu nu am avut această ocazie când am aprobat Codul fiscal”.

„Presupun că e o discuţei pentru clarificare înaintea promulgării bugetului pe 2017. Nu cred că nu va promulga (legea bugetului de stat pe 2017 – n.r.), probabil că doreşte mai multe asigurări vizavi de ceea ce va urma în 2017”, a completat senatorul PSD.

Teodorovici a susţinut că bugetul pe 2017 ar fi trebuit să cuprindă „măsuri mai îndrăzneţe” pentru zona de economie.

„Eu aş fi vrut să văd şi în acest buget măsuri mai îndrăzneţe pentru zona de economie, pentru că astea sunt cele care îşi aduc venituri la bugetul de stat”, a afirmat senatorul PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis îi cheamă pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, la o discuţie pe tema bugetului de stat pe anul 2017, marţi, la Cotroceni.

Preşedintele i-a trimis premierului o scrisoare în acest sens.

Comisia Europeană a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în 2017 cu 0,5 puncte procentuale, la 4,4%, potrivit prognozei de iarnă publicată luni de instituţie, în care se arată că avansul va fi susţinut de consumul intern şi de investiţii, dar ritmul este sub cel de 5,2% pe care a fost fundamentat bugetul pe acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.