Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a trasmis, luni, un mesaj, la moartea Reginei Ana a României, arătând că aceasta a fost sprijinul moral de care Majestatea Sa, Regele Mihai avea nevoie ca să poată depăşi momentele dificile ale exilului şi ale depărtării de ţară şi de popor, şi că românii îi vor păstra o amintire plină de respect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat cu profundă tristeţe şi regret despre decesul Majestăţii Sale, Regina Ana. Prin devotamentul său şi prin discreţia sa a fost sprijinul moral de care Majestatea Sa, Regele avea nevoie ca să poată depăşi momentele dificile ale exilului şi ale depărtării de ţară şi de popor”, a transmis preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu spune că moartea reginei Ana este ”o pierdere grea pentru MS Regele Mihai I, cât şi pentru poporul român”.

”Românii îi vor păstra o amintire plină de respect. În numele Senatului României, doresc să transmit în aceste clipe triste sincere condoleanţe Familiei Regale. Dumnezeu s-o odihnească!”, se mai precizează în mesajul preşedintelui Senatului României.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.