Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, apreciază că şeful statului este doar un ”spectator privilegiat” atunci când participă la şedinţele de Guvern, că prezidarea şedinţei este un simplu gest de respect faţă de instituţia preşedintelui şi că acesta nu poate lua niciun fel de decizie în cadrul Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele are rolul unui spectator privilegiat care prezidează şedinţa. Ce înseamnă prezidează? Poate să dea cuvântul, poate să vorbească fără să ceară voie cuiva, dar nu ia niciun fel de decizii. (…) Nu se transferă responsabilitatea către preşedinte. Prezidarea şedinţei este un semn de respect faţă de instituţia preşedintelui şi, aşa cum preşedintele se duce la CSM şi prezidează CSM, dar nu ia hotărâri, nu participă la luarea deciziilor, nu are drept la vot, acelaşi lucru este şi la Guvern”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru prima dată în mandatul său, preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la şedinţa de Guvern.

Potrivit Constituţiei, preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

Preşedintele prezidează şedinţele de Guvern la care participă.

Este prima şedinţă de Guvern la care vine Klaus Iohannis în timpul mandatului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.