Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ALDE susţine ideea unui "guvern monocolor" format din reprezentanţi ai PNL, şi că formaţiunea este dispusă să susţină un astfel de executiv, însă cu anumite condiţii pe care le va discuta cu premierul desemnat. Tăriceanu spune că exclude acordarea susţinerii unui guvern din care să facă parte Traian Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"E firesc ca preşedintele, având prerogativele constituţionale, să facă aceste consultări pentru a vedea dacă propunerea pe care doreşte să o facă întruneşte majoritatea necesară în Parlament pentru a primi votul de învestitură. Am avut consultări săptămâna trecută şi i-am spus că avem disponibilitatea de a susţine un guvern monocolor PNL. Cu primul ministru desemnat vom discuta condiţiile. (...) Nu suntem în situaţia de a da un vot necondiţionat. Nu cred că putem vota un guvern care să-l aibă pe Petrov, informatorul Securităţii, mă refer la Băsescu, este un exemplu de gen de condiţii pe care le vom discuta foarte deschis cu domnul prim ministru desemnat", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
 
Acesta a apreciat că "cea mai bună formulă” ar fi un guvern monocolor, dar că este decizia va fi primului ministru desemnat.
 
Tăriceanu a insistat însă că o condiţie a ALDE va fi necooptarea lui Traian Băsescu în viitorul executiv. 
 
Tăriceanu a spus că "nu în ultimul rând" este interesat de programul de guvernare, arătând că o astfel de negociere cu partidele care ar fi dispuse să acorde sprijinul viitorului guvern nu poate avea loc "pe repede înainte, iar în aceste condiţii nu crede că săptămâna aceasta va fi votat un Guvern în Parlament.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.