Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică, la Convenţia Pro România, că pe cele două partide le apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari care fac orice să le taie participarea la viaţa politică şi socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pro România este declarat ca partid social-democrat, în timp ce ALDE, ştiţi foarte bine, ne revendicăm ca partid liberal. Dar trebuie să vă mărturisesc că am vazut , nu o dată, în atitudinile, în politicile pe care Pro România le-a adoptat, o gîndire de factură liberală, după cum şi Guvernul pe care Victor Ponta l-a condus a adoptat de multe ori soluţii liberale în economie şi, în acest fel, a completat moştenirea liberală pe care a lăsat -o Guvernul pe care l-am condus eu. Ne apropie de asemenea lupta împotriva hegemoniei partidelor mari care fac orice ca să ne taie participarea la viaţa politică şi socială”,a declarat Tăriceanu.
El a amintit de claborarea celor două partide, inclusiv prin susţinerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale, candidatul independent Mircea Diaconu.
”S-ar putea ca colaborarea pe care am avut-o pentru susţinerea lui Mircea Diaconu sa nu se încheie aici, ci să continue, vom vedea.  Afirm asta pentru că sunt convins că nu vă sunt străine eforturile partidelor mari de a ne scoate pe tuşă, pe noi, partidele mai mici. După ce am asistat la un blat vizibil între cele două partide mari la alegerile prezidenţiale, constatăm în fiecare zi că cei mari pun noi şi noi bariere în calea noastră sperând că poate o să obosim şi o să ne reîntoarcem la matcă.
Apoi am văzut, de curând, această şaradă cu alegerea primarilor în două tururi. Au dat cu praf în ochii românilor, doar că lucrurile au rămas ca înainte, dupa cum stiti. Au ales să sacrifice alegerea în două tururi, care ar fi făcut alegerea primarilor mult mai reprezentativă , pentru a încerca să forţeze anticipatele. Am semne de întrebare inclusiv cu această temă a anticipatelor care pare să fie un nou blat între cele două partide mari. După cum vedeţi, pentru faţadă, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, cum se spune pe româneşte”, a precizat liderul ALDE.
El s-a referit şi la ”ordonanţa dată când guvernul Orban Întâi, care era de fapt pe jumătate plecat din Palatul Victoria. ordonanţă care legitimează turismul electoral” şi mai ales reduce şansele Pro România şi ALDE de a avea reprezentanţi în secţiile de votare.
”Partidul pe care îl conduc a fost şi este sub un permanent asalt din partea celor mari. Mai întâi a fost doamna Dăncilă şi camarila dânsei care a încercat să-şi pună pe creştetul nostru tocul ei de la pantoful fin. Acum văd că continuă cu aceeaşi tactică dl Orban & Co. Vestea proastă este, chiar dacă azi aveţi o zi festivă pentru dumneavoastră, că nici Pro România nu este scutit de aceste încercări, aşa că va urez să vă ţineţi tari!”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.