Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni, la Parlament, referitor la situaţia de la Ministerul Justiţiei, că, „fără îndoială” coaliţia PSD-ALDE nu va aştepta 45 de zile pentru desemnarea unui nou ministru, deoarece este şi interesul premierului Sorin Grindeanu de a avea un minister care să fie capabil 100% „să se dedice rolului şi atribuţiilor” pe care le are.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost o decizie bazată pe dorinţa ministrului de a se retrage şi pe propunerea prim-ministrului care a fost materializată prin decizia pe care o cunoaşteţi. Există un termen legal, 45 de zile, în care se poate asigura un interimat. Fără îndoială, nu cred că vom aştepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiţiei, nu numirea, pentru desemnarea şi susţinerea politică”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a susţinut că este şi interesul premierului Sorin Grindeanu de a avea un minister care să fie capabil 100% „să se dedice rolului şi atribuţiilor” pe care le are.

„Nu am făcut această discuţie (în coaliţia PSD – ALDE – n.r.), dar va veni destul de repede, cred că este şi interesul prim-ministrului de a avea un minister care este capabil 100% să se dedice rolului şi atribuţiilor pe care le are”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat vineri, la intrarea în sediul MJ, că luni vrea să aibă o primă întâlnire cu Consiliul Superior al Magistraturii, DNA, DIICOT şi cu toţi cei care au un cuvânt de spus în domeniul justiţiei, pentru a găsi cele mai bine soluţii pentru întărirea luptei împotriva corupţie, dar şi pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului. Birchall a spus că nu are o agendă ascunsă la Ministerul Justiţiei şi este deschisă la orice soluţie în domeniul justiţiei, precizând că soluţia finală trebuie să vină din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.