Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, la Antena 3, că nu crede în acuzaţiile ce i se aduc lui Bogdan Olteanu întrucât relaţiile dintre PNL şi Sorin Ovidiu Vîntu erau foarte încordate din cauza campaniilor mediatice iniţiate de trustul media al omului de afaceri împotriva liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt multe considerente pentru care cred că povestea e dubioasă şi cusută cu aţă albă. Îl cunosc bine pe Bogdan Olteanu, nu ar fi făcut aşa ceva, mai ales că era o adversitate cruntă între Realitatea şi PNL. Ne simţeam permanent atacaţi, iar aceste atacuri au avut efect. După o guvernare bună, la alegerile din 2008, am obţinut 20%, dar în altă ţară, în care lucrurile ar fi fost normale, probabil că am fi câştigat alegerile”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El are dubii legate şi de veridicitatea denunţului împotriva lui Bogdan Olteanu din cauza problemelor de credibilitate ale lui Sorin Ovidiu Vîntu despre care Tăriceanu a spus că ”a distrus vieţile a zeci de mii de români prin escrocherii”.

Liderul ALDE a afirmat că un alt motiv pentru care nu crede în acuzaţiile ce i se aduc lui Olteanu este ostilitatea pe care a arătat-o trustul media, controlat la acea vreme de către Sorin Ovidiu Vîntu, la adresa PNL. ”Din 2005, Sorin Ovidiu Vîntu a atacat cu o virulenţă extremă PNL şi pe mine personal. A încercat să ne facă praf”, a spus Tăriceanu  adăugând că, o bună bucată de timp, omul de afaceri a fost o unealtă prin care Traian Băsescu dorea să scoată PNL de la guvernare.

Preşedintele Senatului a amintit că, pe vremea când eram premier, s-a opus adoptării în Guvern a hotărârii prin care 8% din acţiunile Petrom urmau să fie privatizate către Asociaţia salariaţilor din Petrom, care era controlată de către S.O. Vîntu şi Liviu Luca. De asemenea, Tăriceanu susţine că PNL nu a beneficiat în campania electorală din 2008 de consultanţă electorală din partea unor firme controlate de către omul de afaceri. ”Noi aveam consultanţi politici oameni profesionişti. Ce să ne spună Vîntu? Escrocherii, şmecherii? Ce, avea oameni care să ne spună aşa ceva?”, a adăugat fostul prim-ministru.

Cât priveşte numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării, Tăriceanu a precizat că-l cunoştea încă din 1990, iar activitatea jurnalistului în domeniul protecţiei mediului era o recomandare suficientă pentru funcţia în care a fost numit. ”Liviu Mihaiu a fost pus pentru că era una dintre persoanele cele mai recomandate să se ocupe de aşa ceva”, a explicat Tăriceanu

În ce priveşte posibila sa implicare în dosar, Tăriceanu a spus că nu are de unde să ştie dacă va fi chemat la DNA într-o calitate oarecare întrucât nu ştie nici conţinutul denunţului, nici ce au reţinut procurorii din el. ”Pentru buna funcţionare a justiţiei, dacă voi chemat, nu am altă soluţie decât să mă prezint”, a spus liderul ALDE.

Acesta a precizat că a aflat, pe căi pe care nu a vrut să le divulge, că ştia încă de miercuri că DNA va începe oficial ancheta. ”Alaltăieri am avut surpriza să aflu despre acest lucru (...) A fost o scurgere controlată de informaţii”, a precizat Tăriceanu. El susţine că scurgerea de informaţii de la parchete către presă a devenit o practică. ”Sunt informaţii de la procuratură vânturate în presă astfel încât se crează o anumită percepţie, se înlătură prezumţia de nevinovăţie şi se pune o presiune imensă asupra judecătorilor care ar avea de suportat o serie de consecinţe dacă nu se conformă percepţiei publice”, a spus preşedintele Senatului.

Tăriceanu nu a exclus posibilitatea ca vehicularea numelui său în acest dosar să reprezinte o încercare deliberată de a împiedica ALDE să fie reconfirma ca partid parlamentar după alegeri.  ”ALDE nu va sta ca un partid ascuns, temător, îngăduitor cu ce se întâmplă în zona publică, este un partid curajos prin vocea mea şi a colegilor mei. Forţe oculte vor îndepărtarea ALDE din Parlament”, a conchis Tăriceanu.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, joi, că în activitatea sa nu există fapte de corupţie dar se aşteaptă ca, odată cu apropierea alegerilor, mai multe persoane arestate, condamnate sau anchetate să facă denunţuri împotriva sa, însă acest lucru nu va împiedica ALDE să fie partid parlamentar şi după alegeri. 

Liviu Mihaiu a afirmat, joi, pe Facebook, că nu ştie ca numirea sa în 2008 ca guvernator al Deltei Dunării să fi avut loc în urma unui act de corupţie în care protagoniştii să fie politicieni, printre care Bogdan Olteanu, şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

”Nu am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator. Probabil că am fost un foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (şi) pe şeful Camerei Deputaţilor la mână”, a scris, pe contul de Facebook, Liviu Mihaiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.