Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, la Antena 3, că actualul copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, îşi datorează ascensiunea în partid ajutorului dat de către Bogdan Olteanu, Tăriceanu arătându-se deranjat de comentariile făcute de Gorghiu legate de dosarul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor întrucât ”lasă loc la bănuieli”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bogdan Olteanu a ajutat-o pe Alina Gorghiu să urce treptele în cariera politică, iar ea face comentarii sub demnitatea la care m-aş fi aşteptat. Fără ajutorul lui, nu ajungea nimic, nu ajungea în Parlament (...) Declaraţia ei lasă loc la bănuieli legate de Bogdan Olteanu”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, vizând comentariile făcute de copreşedinta PNL pe marginea scandalului de corupţie în care este implicat Olteanu. 

Tăriceanu îi reproşează lui Gorghiu faptul că face consideraţii pe subiecte lipsite de relevanţă, precum este denunţul pe care Sorin Ovidiu Vîntu l-ar fi făcut împotriva viceguvernatorului BNR.

”Alina Gorghiu se ocupă de toate subiectele mărunte ce apar în fiecare zi, iar asta îmi dovedeşte că nu o să crească niciodată ca om politic. Noi discutăm acuzaţiile aduse un personaj de o factură mai mult decât îndoielnică. Când o să ajungem să vorbim şi despre problemele serioase ale României? Despre pensii, despre salarii sau despre gradul de absorbţie al României?”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă ALDE va mai primi în rândurile sale membri ai PNL nemulţumiţi de actuala politică a partidului, Tăriceanu a spus: ”Oameni care se simt liberali şi care sunt de valoare o să mai luăm.” Tăriceanu a refuzat să dea nume, dar a precizat că a avut discuţii în ultimele zile cu membri PNL ce ar dori să treacă la ALDE.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Antena 3, că a fost colegă cu Bogdan Olteanu şi asociată cu el într-o firmă de avocatură şi crede că este un om corect, precizând că nu ar vrea să lase să planeze asupra partidului vreo suspiciune că în 2008, campania a fost finanţată ilegal sau că fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu ar fi finanţat PNL cu fonduri ilegale.

”În 2008, nu eram nici lider de partid, nici parlamentar, nici membru în conducerea partidului. Am fost colegă cu Bogdan Olteanu, am fost şi asociată cu el într-o societate de avocatură şi cred că este un om corect”, a spus copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a respins şi acuzaţiile potrivit cărora campania PNL s-ar fi făcut în 2008 cu fonduri ilegale.

”În PNL nu am auzit de un asemenea eveniment sau scenariu (...) Exclud orice fel de întâmplare de genul acesta, instanţa are dreptul să meargă înainte cu ancheta. Nu aş vrea să las să planeze asupra partidului vreo suspiciune că, în 2008, campania a fost finanţată ilegal sau că Tăriceanu ar fi finanţat PNL cu fonduri ilegale”, a mai spus Gorghiu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, fost lider al PNL, este acuzat de DNA că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Olteanu era preşedinte al Camerei Deputaţilor când ar fi comis fapta de trafic de influenţă, repectiv în iulie - noiembrie 2008. Banii de la Sorin Ovidiu Vîntu ar fi ajuns la Bogdan Olteanu printr-un intermediar, la sediul unui partid politic, susţin procurorii. 

DNA a anunţat că se fac acte de urmărire penală în această cauză şi faţă de alte persoane. 

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Banca Naţională a României (BNR) a reacţionat, vineri dimineaţă, la reţinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, precizând că acţiunea DNA nu afectează activitatea băncii centrale, iar atribuţiile viceguvernatorului urmează să fie preluate de către ceilalţi membri ai conducerii executive a BNR. Statutul BNR prevede că un membru al conducerii instituţiei poate fi schimbat din funcţie doar de către Parlament.

Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009, potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Băncii Naţionale.

În perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Bogdan Olteanu a fost membru PNL din 1991, ocupând mai multe funcţii la organizaţia de tineret, până la cea de preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, între 1998-2000. În noiembrie 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.