Bugetul SRI a fost adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, în comisiile reunite de buget-finanţe, reprezentanţii Serviciului afirmând că, deşi fondurile sunt mai mici faţă de anul precedent, SRI îşi poate desfăşura activitatea în condiţii de normalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşi bugetul a scăzut faţă de anul precedent, SRI poate desfăşura în condiţii de normalitate activitatea. Întâmpinăm unele dificultăţi, cam la fiecare titlu de cheltuieli, dar în mod deosebit la cheltuieli cu active nefinanciare unde ne confruntăm cu un deficit de 162 milioane”, a afirmat reprezentantul SRI.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a afirmat, la rândul său, că ministerul pe care îl conduce garantează că „nu va periclita buna funcţionare” a SRI.

„Discuţiile despre modul în care se asigură bugetele pentru serviciile de informaţii au fost tratate cu maximă seriozitate, au fost evaluări făcute împreună. Aşa cum am concluzionat împreună, bugetul nu periclitează buna funcţionare a capacităţii operaţionale a Serviciului. Deci asigură o bună funcţionare în condiţii de normalitate (...) Cu siguranţă Ministerul de Finanţe va fi alături de SRI şi garantează că nu va periclita buna funcţionare. În cursul execuţiei, cu ocazia rectificărilor vom asigura tot ceea ce este necesar din punctul de vedere al  suportului financiar pentru buna funcţionare a acestui Serviciu”, a precizat Viorel Ştefan. 

Bugetul SRI pe 2017 este în valoare de 3,55 miliarde lei. 

Şi bugetul Energiei a fost aprobat, sâmbătă, cu 17 voturi "pentru", 8 "împotrivă", în comisiile de buget-finanţe, el fiind în valoare totală de 466,8 milioane lei, cu 31% mai mic decât anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.