Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat miercuri la Digi24 despre aderarea României la Schengen, că problema migraţiei din Austria nu îşi are originea în România, iar acei refugiaţi nu vin din România, ca atare ar fi incorect ca aderarea ţării noastre la Schengen să sufere din cauza unei probleme interne din Austria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia este următoarea, în momentul de faţă, 26 din 27 de state membre ale UE susţin aderarea României la spaţiul schengen şi au spus lucrul acesta public. Am reuşit acest lucru în ultimerle săptămâni, am reuşit să convingem împreună toate autorităţile, multe state ale UE şi-au dat acordul, Olanda şi Suedia, lucru foarte important. Mai este un singur stat care nu a luat o decizie finală, nu a spus nici un Da final nici un Nu”, a precizat Siegfried Mureşan.

El a precizat că ”subiectul nu va fi eliminat de ordinea de zi a Consiliului JAI”.

”Subiectul trebuie să fie pe ordinea de zi a Consiliului şi va fi pe ordinea de zi a Consiliului. Va trebuie să lucrăm, să găsim o soluţie acceptabilă pentru toate statele membre, obiectivul nostru este clar, să aderăm la Schengen. Vom prezenta cu calm argumentele în favoarea aderării României”, a arătat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PNL a spus că argumentele României sunt că îndeplinim toate condiţiile tehnice, că toate evaluările Comisiei Europene au spus acest lucru şi ”suntem dispuşi să participăm la orice soluţie care aduce o rezolvare a problemei migraţioniste din Austria”.

”Problema migraţiei din Austria nu îşi are originea în România, acei refugiaţi nu vin din România, nu au trecut prin România ca atare ar fi incorect ca aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen să sufere din cauza unei probleme interne din Austria”, a afirmat el.

Eurodeputatul liberal a mai declarat că toate discuţiile s-au purtat cu calm şi ”în toate discuţiile, reprezentanţii Austriei au fost izolaţi la nivel european”.

”Toate statele membre susţin România în momentul de faţă şi apreciază modul în care România la fiecare nivel îşi spune punctul de vedere, cu argumente clare”, a mai spus Mureşan.

Despre şansele României, mâine, Siegfrie Mureşan a spus că mesajul premierului Ciucă a fost unul clar: Dorim să avem o decizie. ”Lucrăm pentru o decizie favorabilă, nimeni nu vă poiate da un procentaj că nu există o formulă de calcul pentru intrarea mâine în spaţiul Schengen. Eu sunt încrezător, ştiu că România a reuşit să convingp multe state şi cred că vom reuşi să convingem şi ultimul stat să nu blocheze ceva este bun şi pentru România dar şi pentru UE”. 

Mureşan a admis că aderarea României a devenit ”un proiect de ţară, în ultima perioadă şi că au reuşit să lucreze transpartinic pentru a convinge Olanda şi Suedia”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.