Senatorul PSD Robert Cazanciuc a afirmat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre informaţiile apărute în presă privind o posibilă manipulare a sistemului de repartizare aleatorie a dosarelor, în privinţa plagiatului premierului Nicolae Ciucă, că una e eroarea tehnică şi alta e să spui că cineva a manipulat sistemul, ca să ajungă dosarul la cineva şi că el nu crede aşa ceva. Cazanciuc a mai arătat că nu a auzit de această metodă ”coperta” prin care dosarul a ajuns la un anumit judecător, care ”sună mai degrabă a roman poliţist”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem în aceeaşi paradigmă în care ne află de mult timp şi anume, dacă o decizie nu convine cuiva, este o decizie care a fost forţată. Păi nu avem încredere în judecători? De ce nu am avea încredere?”, a spus senatorul PSD. 

El a precizat: ”Această metodă coperta sună mai degrabă a roman poliţist, nu am auzit de ea. Am citit articolele din presă, acest sistem de repartizare aleatorie a dosarelor, adică să nu ajungă la unul sau la altul, a fost o condiţie pentru ca România să închidă capitolul pe justiţie, încă din 2004. Eu nu ştiu pe cineva vreodată, care să spună că există o modalitate de manipulare, eu ştiu că acest sistem este extrem de securizat. (..) Sigur, discutăm de sisteme informatice unde se pot produce erori, însă una e eroarea tehnică şi alta e să spui că cineva a manipulat sistemul de repartizare aleatorie, ca să ajungă dosarul la cineva. Eu nu cred aşa ceva”, a spus Cazanciuc.

Senatorul PSD a continuat: ”Eu cred că ar fi serios ca cineva să analizeze eventual soluţia dată de acest judecător şi să vadă dacă soluţia este corectă sau nu, nu ştiu cine ar putea să facă acest lucru dar cred că jurişti decenţi, de bun simţ, ar putea să analizeze”.

Potrivit lui Cazanciuc, ”să acuzi pe cineva că e prieten cu altcineva doar pentru că soluţia nu îşi convine nu cred că se numeşte stat de drept”.

G4Media a relatat că ”o scăpare a unui funcţionar din cadrul Curţii de Apel Bucureşti constituie un indiciu solid, care arată că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat ar fi fost ”direcţionat” spre un anumit complet, condus de judecătorul Marius Iosif.

Jurnaliştii au scris că, pentru ca judecata să ajungă pe masa lui Iosif şi să fie trucat procesul de repartizare aleatorie a dosarului, a fost folosită metoda ”coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar, au mai explicat sursele citate. În final, magistratul Iosif a luat decizia pe care Ciucă şi-a dorit-o, o premieră în jurisprudenţă. G4Media.ro a dezvăluit, săptămâna trecută, că, în trecut, Iosif a fost promovat în mai multe funcţii guvernamentale de PNL, formaţiunea al cărei presedinte este, în prezent, chiar Nicolae Ciucă.

La scurt timp după dezvăluirea G4Media.ro, Iosif a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de pensionare care i-a fost aprobată. Între magistrat şi actualul Guvern al premierului Ciucă mai există o legătură, descoperită de G4Media.ro: până anul trecut, Marius Iosif şi Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, numit în funcţie de acelaşi Ciucă, au fost membri ai aceleiaşi Loje Masonice. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.