Vicepremierul Raluca Turcan consideră că recompensarea "groparului justiţiei", a lui Iordache "altă întrebare", cu şefia Consiliului Legislativ este incalificabilă. Ea adaugă că alegerea lui Florin Iordache este "profund viciată, în afara legii de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ". "Oricine a putut vota un asemenea om nu are nicio legătură cu legea, respectarea şi aplicarea ei", spune Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până şi lupul din zicala românească îşi mai schimbă năravul, dar PSD ba! Aţi crezut povestea preschimbării partidului baronimii într-unul frecventabil, odată cu alinierea halatelor albe în concursul de popularitate? Eroare! Totul este gândit chirurgical, ca să mai câştige voturi", a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a susţinut că aceasta nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, "doar personajele sunt relativ noi".

"Recompensarea groparului justiţiei, a lui Iordache “altă întrebare”, cu şefia Consiliului Legislativ este incalificabilă. PSD îşi curăţă listele pentru parlamentare de indezirabili, dar îi plasează strategic în instituţii departe de ochii românilor, însă în poziţii din care pot influenţa decizii. Autorul Ordonanţei 13, autorul recursului compensatoriu care a scos din închisori condamnaţi pentru fapte grave este premiat acum pentru tot asaltul asupra statului de drept, care ne-a îngrozit în era Dragnea şi a speriat instituţiile europene", a adăugat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, alegerea lui Florin Iordache este "profund viciată, în afara legii de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ".

"Oricine a putut vota un asemenea om nu are nicio legătură cu legea, respectarea şi aplicarea ei.

În mod evident, asupra Consiliului Legislativ va plana de acum înainte suspiciunea noastră, a tuturor, în legătură cu avizele pe care această instituţie le va elibera. Iordache va duce cu el oprobriul public. Şi întreg arsenalul de torpile la adresa justiţiei şi legislaţiei româneşti, în general. 

PSD nu ne poate minţi astăzi că desemnarea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ este un semn al schimbării, alta decât schimbarea sinecurilor. Profund şi istoric, PSD va fi mereu un accident al democraţiei româneşti", a scris Turcan.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit de marţi numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dircă, senator USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.