Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 180 de voturi ”pentru”, 86 de voturi ”împotrivă” şi cinci abţineri, iniţiativa legislativă a UDMR care le permite miniştrilor, parlamentarilor, primarilor şi prefecţilor să fie comercianţi persoane fizice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia juridică a adoptat un raport de admitere la iniţiativa UDMR într-o şedinţă convocată pentru miercuri dimineaţa la ora 8:00.

Potrivit iniţiativei legislative semnate de trei deputaţi şi doi senatori UDMR, deputaţii şi senatorii, membrii Guvernului, prefecţii şi subprefecţii, primarii, viceprimarii, primarul general şi viceprimarii Capitalei, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene vor putea deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Deţinerea respectivei calităţi concomitent cu cea de demnitate publică este în prezent interzisă de legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz.

Pe 27 noiembrie iniţiativa UDMR a fost respinsă de Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.