Fostul premier Victor Ponta a declarat luni seara, la România TV, referitor la faptul că mai mulţi miniştri ai guvernului Grindeanu au fost audiaţi la DNA în dosarul elaborării OUG 13 privind modificarea Codurilor penale, că este o chestiune „politică şi strict de putere”, iar el nu a întâlnit vreun jurist care să îi dea o explicaţie legată de o faptă cu caracter penal în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat ce urmăreşte DNA în dosarul privind OUG 13, Victor Ponta a spus: „DNA nu a acuzat de nimic. Înţeleg că este un domn care a făcut o plângere penală. Abuz în serviciu pentru că a dezincriminat abuzul în serviciu şi favorizarea infractorului, nu ştu care este acel infractor pe care l-a favorizat”, a afirmat fostul premier.

De asemenea, întrebat ce urmăresc procurorii DNA în acest caz, social-democratul a susţinut că este o chestiune „strict de putere”.

„E o chestie strict de putere. Juridic, eu nu am întâlnit niciun jurist până azi care să îmi dea o explicaţie legată de o faptă cu caracter penal”, a completat deputatul PSD.

El a subliniat faptul că este „o bătălie” în care se stabileşte cine are voie să facă politică şi cine nu.

„E politică, nu e deloc propagandistică. Este o bătălie de putere în care se stabileşte, în mod arbitrar din punctul meu de vedere, cine are voie să facă politică şi cine nu. În mod normal, în orice ţară democratică, acest criteriu aparţine alegătorului”, a afirmat Victor Ponta. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.