Mai mulţi politicieni au participat, sâmbătă, la marşul "Luptă pentru Basarabia", organizat de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012", unii dintre ei postând apoi pe Facebook imagini de la eveniment. Printre ei s-au aflat Codrin Ştefănescu, Eugen Tomac, Clotilde Armand, fostul preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma. Sebastian Ghiţă şi-a făcut şi el apariţia la secţia de Poliţie la care au fost duşi manifestanţii ridicaţi de jandarmi, pentru a se interesa de soarta acestora. Alţii, precum Alina Gorghiu, Gabriela Firea, Victor Ponta şi Traian Băsesc, au lansat acuzaţii tot pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, cercetat de DNA,  şi-a postat pe contul de Facebook o fotografie de grup făcută 'în Piaţa Victoriei, în care apare şi Codrin Ştefănescu, purtând steguleţe tricolore. Imaginea este însoţită de mesajul: "Şi susţinem: Unionismul nu are vârstă,nu are culoare politică.El este patriotism, idee naţională,mândria de a fi român.Şi punctum!!!".

La miting a fost prezentă şi Clotilde Armand, vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi consilier local la sectorul 1.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Eugen Tomac, lider PMP, a fost şi el la miting, unde s-a filmat, pronunţându-se în favoarea unirii României cu Republica Moldova. "Să aducem Basarabia acasă", este mesajul care însoţeşte postarea.

Tomac şi Sebastian Ghiţă, membru al PRU, au mers şi la secţia de Poliţie la care au fost duşi cincimanifestanţi după incidentele violente din Piaţa Victoriei, când au avut loc cionciri între manifestanţi şi jandarmi. Din faţa secţiei de Poliţie, Ghiţă a criticat intervenţia jandarmilor, cerând demisia ministrului de Interne.

Duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, Tomac a vorbit şi el despre desfăşurarea mitingului Platformei Unioniste şi despre intervenţia în forţă a jandarmilor.

În cursul zilei de sâmbătă, mai mulţi politicieni s-au exprimat cu privire la desfăşurarea mitingului şi la intervenţia forţelor de ordine: Gabriela Firea şi Alina Gorghiu s-au acuzat reciproc, Gorghiu cerând Primăriei să permită derularea paşnică a manifestaţiei, în replică Firea acuzând-o că dezinformează. Victor Ponta a profitat de ocazie pentru a spune că în guvernarea sa nu au exisitat intervenţii în forţă şi a spune că Guvernul Iohannis -Cioloş a venit la putere în urma unor manifestaţii neautorizate. 

Cel mai vehement a fost fostul preşedinte Traian Băsescu, lider PMP şi cel care şi-a asumat explicit unirea Basarabiei cu România ca proiect. El nu a ezitat să îi numească ticăloşi şi slugi pe premierul Dacian Cioloş şi pe ministrul de Interne Dragoş Tudorache.

"Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi ? În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu Republica Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi. Vai de capul vostru, adunătură de ticăloşi trădători de ţară. Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul României? Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din Republica Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică. Slugoilor, ce tare vă doare unionismul", a scris Băsescu pe Facebook, acuzându-i pe guvernanţi că vor "să facă frumos" în faţa Germaniei şi a Federaţiei Ruse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.