Europarlamentarii Gheorgeh Falcă de la PNL şi Dragoş Benea de la PSD s-au contrazis, joi, în emisiunea Talk News, de la Profit TV, în privinţa introducerii certificatului verde în România, liberalul afirmând că ambele partide au votat la Bruxelles pentru acest certificat, care trebuie introdus şi în ţara noastră, în timp ce Benea a criticat modul în care liberalii au gestionat primele patru valuri ale pandemiei, care a dus la neîncrederea în vaccinare. ”Populismul acesta pentru mine nu ţine”, a spus Falcă, afirmând că nu îi plac oamenii care la Bruxelles vorbesc o limbă şi la Bucureşti alta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că trebuie să analizăm cum am gestionat valul unu, valul doi şi valul trei, şi să acţionăm ca atare. Nu ne-am pregătit pentru valul 4. Astăzi ne bucurăm de o scădere, dar trebuie să ne pregătim de valul 5. Nu ar trebui să ezităm în primul rând să aprobăm certificatul verde digital sau cum vrea ministrul Sănătăţii să îi spună, certificatului covid. Important este ca Parlamentul să îşi asume acest act normativ, iar guvernanţii trebuie să fugă de ideea electorală şi să îşi asume responsabilitatea de a garanta sănătatea oamenilor, pentru că certificatul verde digital ne dă protecţia necesată”, a spus Falcă în emisiune. 

În replică, europarlamentarul PSD Dragoş Benea a afirmat că Parlamentul sau mai precis Camera Deputaţilor este într-o situaţie ingrată, în România, având în vedere ce s-a întâmpat, şi anume faptul că toate cele 4 valuri ale pandemiei au fost foarte prost gestionate. În plus, el a atacat dur guvernarea PNL-USR, despre care a spus că a dus România ”la fundul prăpastiei”. 

”Ne amintim de fatidica zi de 15 mai când a fost anunţată victoria împotriva pandemiei şi atunci am omorât campania de vaccinare, ne amintim de poza cu domnul Orban fumând în birou (..) cifrele falsificate în 2020, cu infectări şi cu decese, pentru că veneau alegeri parlamentare, ba chiar şi anticipate. Apoi am avut congrese la PNL şi USR. (..) Nu putem discuta, să avem o dezbatere rezonabilă în Parlament, pentru că încrederea populaţiei a scăzut de la o lună la lună”, a spus europarlamentarul PSD. 

”România este într-o situaţie gravă pentru că doi ani am făcut totul pe de-a-ndoaselea”, a mai spus Dragoş Benea, precizând că el personal, în Parlamentul European, a aderat la ideea este un scut în lupta cu coronavirusul, dar în privinţa dreptului la muncă, se desparte de cei care impun acest lucru.

Despre cum vor vota social-democraţii în Camera Deputaţilor, Benea a arătat că nu poate anticipa, dar este absolut convins că mulţi vor vota după conştiinţă şi nu vor susţine o obligativitate a vaccinării, prin certificatului verde. 

”Nu îmi plac oamenii care vorbesc o limbă la Bucureşti şi alta la Bruxelles”, a replicat Gheorghe Falcă, amintind că certificatul digital a fost votat în unanimitate de europarlamentarii PNL, USR şi cu câteva excepţii şi de cei de la PSD.

”În ţară, PSD era în Opoziţie şi nu a dorit să aibă aceeaşi opinie. La Bruxelles au spus că este foarte bine să avem acest certificat, şi în ţară au avut alt limbaj. O să vedeţi că până în Crăciun vom avea certificat verde, indiferent cum îi vom spune, populismul acesta pentru mine nu ţine”, a afirmat Falcă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.