PNL a anunţat în plenul reunit al Parlamentului pentru votarea conducerii TVR că va părăsi lucrările, considerând procedura neconstituţională, însă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să continue şedinţa, deşi se află în lipsă de cvorum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa a început cu 281 de parlamentari în sală, cu 10 peste cvorumul minim legal. Imediat după deschiderea plenului, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat că liberalii părăsesc şedinţa.

"Grupurile PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a raportului comisiilor de cultură. Am considerat şi considerăm în continuare că este un abuz pe care îl face PSD şi o încălcare flagrantă a legii", a anunţat liberalul. Nicolăescu a explicat că PNL are la CCR o sesizare cu privire la numirea întregului Consiliu de Administraţie al TVR, astfel încât orice vot este nelegal până la soluţionarea contestaţiei.

"Aţi anunţat că sunt prezenţi 281 de parlamentari. Cvorumul de şedinţă este de 271. Parlamentarii PNL sunt 58. Vor părăsi sala, pentru că nu vor să participe la un vot ilegal şi vă atrag atenţia că nu mai aveţi cvorum de şedinţă", a spus Nicolăescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care conduce şedinţa de plen reunit, a ignorat însă anunţul lui Nicolăescu şi a decis să continue şedinţa, fără a da explicaţii.

Nicolăescu a anunţat din nou că nu există cvorum şi a spus că decizia lui Tăriceanu îi obligă pe liberali să conteste din nou la CCR procedura.

La ora transmiterii acestei ştiri, deputaţii şi senatorii PNL au părăsit sala. Parlamentarii rămaşi la şedinţă pregătesc votul secret cu bile pentru votarea Irinei Radu în funcţia de preşedinte-director general al TVR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.