Camera Deputaţilor nu a transmis nicio invitaţie oficială diplomaţilor, şefilor de instituţii, liderilor bisericilor şi personalităţilor pentru discursul lui Klaus Iohannis din Parlament, aşa cum se obişnuieşte la astfel de ocazii, au declarat, pentru News.ro, surse politice. Mai mult, contrar uzanţelor, preşedintele ţării nu este aşteptat la intrare de către şefii Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se află la el în birou şi nu a ieşit pentru a-l întâmpina pe Klaus Iohannis, aşa cum se obişnuieşte cu ocazia venirii în Parlament a preşedintelui. Nici Călin Popescu Tăriceanu nu se află la intrarea în Parlament, el venind în plenul reunit, după o întâlnire cu Liviu Dragnea.

Mai mult, Camera Deputaţilor nu a transmis nicio invitaţie oficială către diplomaţi, personalităţi şi şefi de instituţii, aşa cum se întâmplă la astfel de ocazii.

Potrivit unor surse politice, Camera Deputaţilor are această sarcină, având în vedere că plenul reunit se ţine în acest for.

Surse politice au declarat, anterior, că nici premierul Sorin Grindeanu nu a primit invitaţie la discursul lui Klaus Iohannis.

Singurii invitaţi care au venit până la această oră sunt consilierii prezidenţiali şi de stat ai preşedintelui Iohannis.

Conform articolului 32 din Regulamentul şedinţelor comune, ”la şedinţele publice ale celor două Camere pot asista diplomaţi, reprezentanţi ai presei, radioului şi televiziunii, precum şi cetăţeni, pe baza autorizaţiei sau invitaţiei emise de secretarii generali ai aparatelor celor două Camere, în condiţiile stabilite de birourile permanente şi în limita locurilor disponibile”.
 
Membrii Guvernului sau reprezentanţii acestora pot lua parte la lucrările şedinţei comune pe banca ministerială, mai prevede acelaşi articol.
 
 

 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.