Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului, urmând ca respingerea să fie confirmată şi prin votul plenului Senatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul, cu două amendamente, a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Comisia juridică şi urmează să intre luni şi în plenul Senatului.

Amendamentele aprobate i-au aparţinut senatorului USR, George Dircă. El a propus schimbarea titlului actului normativ din lege de aprobare a OUG 13 în lege de respingere. De asemenea, Dircă a propus reformularea articolului unic al legii: ”Se respinge ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a legii nr. 235/2010 privind Codul de procedură penală”. Ambele amendamente au fost votate în unanimitate de senatorii Comisiei juridice.

Senatorul USR George Dircă a mai propus trei amendamente prin care solicita să se precizeze în legea de respingere a OUG 13 că respectiva ordonanţă a fost abrogată şi că nu a produs efecte. Propunerile sale au fost însă respinse de comisie, el fiind singurul care a votat pentru aprobarea lor.

Raportul Comisiei juridice de respingere a OUG 13 va intra luni, la ora 16.00, pe ordinea de zi a plenului Senatului. După votul din Senat, OUG 13 va fi transmisă Camerei Deputaţilor care este forul decizional în acest caz. 

Legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care este abrogată OUG 13, a fost votată săptămâna trecută de Senat, iar luni intră în procedură legislativă în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Şedinţa Comisiei juridice va începe la ora 15.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.