Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că respectă decizia USR de a nu participa la guvernare, dar contează pe susţinerea formaţiunii în Parlament. "(...) sunt încrezător în faptul că vor contribui, partenerii noştri din opoziţie, la înlocuirea cât mai rapidă a muribundului Guvern Dăncilă, care în fiecare zi comite fapte din ce în ce mai grave, care după părerea mea reclamă atenţia DNA", afirmă Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a fost întrebat, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv, despre decizia USR de a nu intra la guvernare.

"În privinţa deciziei de a nu participa la guvernare, este decizia lor, le-o respect, contez pe susţinerea lor în Parlament. De trei ani de zile suntem pe aceleaşi bănci ale opoziţiei, am luptat împotriva abuzurilor PSD împreună, am avut foarte multe iniţiative comune, de la proiecte de legi, proceduri parlametnare, atacuri la Curtea Constituţională şi sunt încrezător în faptul că vor contribui, partenerii noştri din opoziţie, la înlocuirea cât mai rapidă a muribundului Guvern Dăncilă, care în fiecare zi comite fapte din ce în ce mai grave, care după părerea mea reclamă atenţia DNA", a spus Orban.

El a adăugat că poziţionarea USR este probabil dictată de argumente, de calcule politice.

"Important este să ne sprijine în efortul nostru de a aşeza un guvern competent, stabil, care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România în momentul de faţă", a declarat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.