Preşedintele PNL, fostul premier Ludovic Orban, a refuzat să comenteze declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu referitoare la raportarea deceselor pacienţilor infectaţi cu coronavirus, precizând că au fost făcute la supărare, însă a afirmat că astfel de reacţii îi demonstrează că Florin Cîţu a avut dreptate să-l demită pe Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, despre declaraţia lui Vlad Voiculescu referitoare la raportarea deceselor de coronavirus şi a afirmat: ”Declaraţiile de astăzi ale fostului ministru îmi arată o dată în plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcţie”.

Întrebat dacă s-a dovedit de ce România are un număr mai mare de morţi de COVID decât realitatea, Orban a afirmat: ”Nu vreau să comentez nişte declaraţii care sunt făcute la supărare (…) Sunt declaraţii făcute la supărare şi arată odată în plus că au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca să ia această decizie de a îmbunătăţii lucrurile în domeniul sănătăţii prin schimbarea ministrului”.

Vlad Voiculescu a declarant, vineri, într-o conferinţă de presă, că există diferenţe fundamentale între decesele raportate de COVID şi cele reale.  

“Avem un ministru interimar al Sănătăţii care nu ştiu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv le investigam. O să-l rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim-ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a afirmat Voiculescu.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.