Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban susţine că în actuala coaliţie de guvernare „unul zice hăis, altul zice cea”. El acuză PNL de „impotenţă” şi se arată „frapat” de faptul că de o lună partidul nu reuşeşte să desemneze un titular la portofoliul Digitalizării. „E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Întrebat cine e lider în coaliţia actuală, Orban a răspuns: „în percepţia publică, PSD”. 
„De altfel, şi în sondajele de opinie, dacă puneţi întrebarea cine conduce Guvernul, cine e vioara întâi în Guvern,  PSD, asta-i percepţia. Au miniştri mai vocali, mai prezenţi în spaţiul public. Foarte multe din deciziile care s-au luat au fost decizii care au fost sugerate de PSD. (...) Pe mine ce mă frapează – şi asta arată impotenţa gravă a conducerii găştii demolatoare – ăştia nu sunt în stare de o lună de zile să numească un ministru la... unde? digitalizare, comunicaţii, cercetare. E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.  
El subliniază importanţa acestui minister în contextul implementării prevederilor Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în care domeniul digitalizării este unul foarte important.
Acesta a adăugat că ministrul desemnat iniţial pentru acest portofoliu Florin Roman, „nu are nicio legătură cu subiectul”.
Orban a adăugat că „în PNL sunt tot felul de găşculiţe, care nici ei nu ştiu ce vor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.