Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost suspendată, marţi, după trei ore de discuţii, iar liderii partidelor sau premierul nu au făcut declaraţii. Surse politice au declarat că reprezentanţii coaliţiei ar urma să discute cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că întrunirea se va relua la ora 20.00, însă ulterior, reprezentanţi ai coaliţiei au indicat ca disuţiile ar urma să fie reluate miercuri. Potrivit unor surse politice, la şedinţa care a început la ora 15.00, s-a discutat despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari, despre certificatul verde, despre împărţirea prefecturilor şi despre bugetul pentru 2022 care se doreşte a fi adoptat până în 23 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Reprezentanţii coaliţiei au declarat că discuţiile ar urma să fie reluate miercuri.

UPDATE: Şedinţa coaliţiei a fost suspendată la ora 18.00, după trei ore de discuţii. 

Nici premierul Nicolae Ciucă şi nici liderii partidelor nu au făcut declaraţii. 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat doar că discuţiile vor fi reluate la ora 20.00, fără a menţiona, însă, dacă s-a ajuns la vreun acord pe vreun subiect sau care au fost temele asupra cărora nu s-a convenit. 

Surse politice afirmă că reprezentanţii coaliţiei ar urma să discute cu preşedintele Klaus Iohannis, dat fiind faptul că sunt divergenţe majore atât în ceea ce priveşte proiectul de buget, cât şi împărţirea posturilor de prefect.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Surse politice au precizat, marţi, că, la şedinţa coaliţiei de la ora 15.00, se vor finaliza discuţiile despre împărţirea funcţiilor de prefect din ţară.  

De asemenea, se va discuta din nou despre taxa de 1 la suta pentru companiile mari. Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă nu vrea ca aceasta să fie prinsă în bugetul pentru 2022, nefiind în Programul de guvernare, dar premierul este dispus să asculte argumentele PDSD pe acest subiect.  

De asemenea, se va discuta din nou despre certificatul verde. Propunerea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, ca certificatul verde să fie implementat în funcţie de incidenţă nu a fost dezbătută până acum în coaliţie.  

Un alt subiect important este bugetul pentru anul viitor, pe care premierul l-ar vrea adoptat până în 23 decembrie.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.