Noii miniştri Tudorel Toader - Justiţie, Mihai Tudose - Economie, Alexandru Petrescu - Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Rovana Plumb - Fonduri Europene au depus jurământul, joi, în faţa şefului statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După citirea jurământului, noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, a omis iniţial să-şi semneze jurământul, însă a fost atenţionat în timp ce se îndrepta spre preşedintele Iohannis şi a revenit la pupitru pentru a semna documentul.

Mihai Tudose (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Mihai Tudose (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus la Economie, este de 17 ani deputat şi a mai fost ministru la Economie un an. El a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susţinută sub îndrumarea lui Oprea

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au asistat preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi, respectiv, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, ceilalţi membri ai Guvernului, consilierii prezidenţiali.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful statului a semnat, joi, următoarele decrete: decretul pentru revocarea lui Alexandru Petrescu din funcţia de ministru al Economiei, decretul pentru revocarea Mihaelei Virginia Toader din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, decretul pentru numirea lui Mihai Tudose în funcţia de ministru al Economiei, decretul pentru numirea Rovanei Plumb în funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, decretul pentru numirea lui Tudorel Toader în funcţia de ministru al Justiţiei şi decretul pentru numirea lui Alexandru Petrescu în funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Tudorel Toader (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Tudorel Toader (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Tudorel Toader, rector al Universităţii Cuza din Iaşi şi judecător la CCR timp de zece ani. În scandalul OUG 13, el a fost pentru abrogarea ordonanţei, dar a contestat dreptul lui Iohannis de a convoca referendum

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, joi dimineaţă, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru funcţiile de miniştri ai Justiţiei - Tudorel Toader, Economiei - Mihai Tudose, Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat - Alexandru Petrescu şi pentru cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene - Rovana Plumb.

Rovana Plumb (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Rovana Plumb (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Rovana Plumb, a treia oară ministru. În campania pentru parlamentare ea a luat un credit de 63.000 lei, sumă cu care a împrumutat PSD
Alexandru Petrecu (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Alexandru Petrecu (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, miercuri, în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru portofolii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.