Preşedintele Uniunii Salvaţia România, Nicuşor Dan a adresat, luni, pe Facebook, un apel simpatizanţilor partidului său în care le cere să se implice în campania de strângere de semnături pentru înscrierea partidului la alegerile parlamentare, el precizând că s-au strâns doar 20.000 de semnături din cele 200.000 necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragi prieteni, v-o spun foarte direct: situaţia semnăturilor este critică. Ne trebuie 200.000 de semnături şi avem abia 20.000 azi. Şi doar o lună încă de strâns semnături”, s-a adresat Nicuşor Dan simpatizanţilor USR.

În aceste condiţii, Dan le cere susţinătorilor de pe Facebook să se implice în campania de strângere de semnături.

”Suntem pe pagina aceasta de Facebook 120.000 de oameni. Vă rog să facem cu toţii un efort azi, mâine şi poimâine o jumătate de oră: descărcaţi un formular, mergeţi doar la 3-4 colegi sau persoane din familie, trimiteţi formularul prin poştă, astfel încât vineri să putem să facem o statistică şi să putem să avansăm cu câteva zeci de mii de semnături”, a cerut Nicuşor liderul USR.

Nicuşor Dan a participat, luni, la amplasarea primului cort unde Uniunea Salvaţi România va strânge semnături pentru participarea la alegerile parlamentare din decembrie, precizând că nu a primit o autorizaţie din partea Primăriei Capitalei însă a făcut o cerere în acest sens în urmă cu o lună, iar dacă instituţia nu a răspuns se consideră că a primit o aprobare tacită.

”În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR).

Şi în alte oraşe, membrii USR au acuzat că primăriile au blocat autorizaţiile pentru corturile unde vor fi strânse semnături. 

”În Timişoara, Comisia de Avizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei a decis să refuze amplasarea de corturi de către USR şi să admită doar mobilier urban constând în masă, scaune şi umbrelă. În conţinutul răspunsului primit din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice nu există nicio explicaţie şi nu este specificat niciun temei legal care să justifice interzicerea amplasării corturilor”, a spus Nicuşor Dan pe 19 septembrie.

La Braşov, primăria a autorizat campania doar de la 1 octombrie, în condiţiile în care termenul legal pentru depunerea semnăturilor de susţinere de către partide este de 27 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.