Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, iniţiată de PSD şi ALDE, a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, miercuri, cu 189 de voturi ”pentru”, 11 ”împotrivă” şi 89 de abţineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalii au anunţat că se abţin la votul privind moţiunea simplă pe Agricultură.

”Nu puteam să votăm o moţiune care lăuda acţiunile fostului ministru al Agriculturii. (..) Dacă premierului nu plăteşte în 10 zile subvenţiile pentru  fermieri, vom veni noi cu o nouă moţiune”, a spus liderul grupului parlamentar PNL, Eugen Nicolăescu. 

Fostul minsitru al Agriculturii Daniel Constantin a mulţumit plenului pentru că a adoptat această moţiune simplă.

Moţiunea simplă PSD-ALDE împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a fost depusă săptămâna trecută în Camera Deputaţilor şi este semnată de 84 de deputaţi.

Semnatarii moţiunii simple cer să se sancţioneze ”derapajele grave” din domeniul agriculturii în patru zone: neacordarea subvenţiilor, blocarea accesării de fonduri europene prin PNDR, blocarea investiţiilor în sistemele de irigaţii, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate.

”Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile publice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic. După doar cinci luni de mandat la conducerea ministerului, actualul ministru al Agriculturii a reuşit să blocheze şi să distrugă tot, atât prin acţiunile sale, cât şi prin inactivitatea sa”, se arată în moţiunea simplă.

Semnatarii susţin că majoritatea blocajelor şi problemelor sunt cauzate în principal de distrugerea aparatului administrativ al ministerului şi instituţiilor subordonate şi de ”deciziile de management haotice şi bazate doar pe dorinţe subiective”.

Deputaţii PSD şi ALDE îl acuză pe Achim Irimescu că a reorganizat Ministerul Agriculturii fără nicio fundamentare tehnică, a desfiinţat Direcţia Generală de Industrie Alimentară, transformând-o în serviciu, deşi industria alimentară a adus 4% din PIB în anul 2015, a desfiinţat toate posturile de director general adjunct şi alte posturi de director, aducând instituţii din subordine într-o situaţie de blocaj instituţional.

Semnatarii moţiunii susţin că activitatea lui Achim Irimescu ”afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României”.

”Acest ministru trebuie să plece astăzi, pentru a nu desfiinţa din economia României întregul sector agro-alimentar şi a ne transforma astfel în cerşetorii Europei!”, susţin deputaţii PSD şi ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.