Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, cataloghează drept „total incorectă” abordarea conform căreia un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar şi un număr de pensii publice. El spune că 1,2 milioane de salariaţi de la stat plătesc, conform statisticilor, 32% din volumul contribuţiilor pentru pensii şi 28% din totalul asigurărilor sociale de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În mediul privat sunt 5,6 milioane de salariaţi, avem 1.260.000 de bugetari, deci abordarea că mediul privat ţine în spate doi bugetari sau trei bugetari şi nu ştiu câţi pensionari este total incorectă. Şi vă spun de ce: din perspectiva, de exemplu, a contribuţiilor de asigurări sociale – îmi pare rău că sunt foarte puţini analişti economici care ar putea să facă un astfel de studiu, recomand să se facă acest studiu – o să observaţi că 32% din volumul contribuţiilor de asigurări sociale de stat, adică banii pentru pensii, sunt realizate de bugetari. Totuşi, 1.200.000 de oameni îşi realizează 32% din acel volum, la asigurări sociale de sănătate, 28%”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice duminică, într-o conferinţă de presă la Giurgiu. 
El susţine că, în opinia sa, salariaţii trebuie priviţi din perspectiva productivităţii muncii şi nu prin prisma locului în care muncesc, dacă acesta este la stat sau în mediul privat.
„Eu nu aş vrea niciodată să abordăm salariaţii pe... de unde provin. Salariaţii trebuie abordaţi din altă perspectivă, din punctul meu de vedere, a eficienţei productivităţii muncii, la cum ajută fiecare dintre ei ca mediul economico-social să crească”, adaugă Câciu. 
Conform ministrului, în condiţiile în care se vorbeşte despre stabilitatea locului de muncă în mediul bugetar autorităţile au luat măsuri în aşa fel încât să existe o menţinere a locurilor de muncă şi în zona privată, el invocând pachetele de măsuri de sprijin pentru economie adoptate în ultima perioadă. El a reafirmat că „cea mai bună protecţie socială de face prin locul de muncă, în sensul în care e cel mai sigur pentru orice cetăţean să aibă un loc de muncă sigur şi stabil”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.