Ministrul de Interne, Carmen Dan, a sosit, joi, la ora transmiterii acestei ştiri, la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sosire, Camern Dan nu a făcut declaraţii.

În jurul orei 10.00, directorul SRI, Eduard Hellvig, a sosit la Comisia de control al SRI, el declarând că nu îşi reproşează „absolut nimic” în urma violenţelor care au avut loc săptămâna trecută la protestele din Piaţa Victoriei şi că Serviciul Român de Informaţii nu va fi implicat în nicio activitate politică atât timp cât se află sub conducerea sa.

„Colaborarea instituţională între SRI si MAI se face pe bază de protocol. Acolo, în protocol, sunt scrise toate mecanismele de colaborare între cele doua instituţii şi o să vi le comunice domnul preşedinte Ţutuianu după audieri”, afirmat Eduard Hellvig.

El a mai spus că întotdeauna vine cu documente la comisie care să ateste ceea ce susţine el în timpul audierii.

Chestionat dacă îşi reproşează ceva, directorul SRI a spus: „Nu, absolut nimic”.

„Niciodată SRI în mandatul meu nu va fi implicat politic în nicio activitate de asemenea gen”, a conchis Eduard Hellvig.

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a prezentat, la începutul şedinţei, punctele care se află pe ordinea de zi.

„Astăzi avem o şedinţă a Comisi de control parlamentar al activităţii SRI cu două puncte pe ordinea de zi. Punctul unu: discutăm despre protestele care au avut loc în ultima perioadă şi activităţile desfăşurate de SRI şi de MAI. Discuţia are loc pe baza scrisorii care a fost transmisă instituţiilor menţonate. Punctul doi: vom discuta despre execuţia bugetară pe anul 2014, măsurile dispuse de Curtea de Conturi şi modul în care SRI şi-a îndeplinit obligaţiile de punere în aplicare a acelor măsuri”, a anunţat Adrian Ţuţuianu. 

Comisia pentru controlul SRI i-a invitat, joi, pe şeful instituţiei, Eduard Hellvig, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, şi şefi ai Jandarmeriei şi Poliţiei, pentru a discuta despre violenţele din timpul protestelor din 1 februarie Piaţa Victoriei şi dacă au avut loc tentative de "înlăturare în forţă" a instituţiilor democratice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.