Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, luni, referitor la proiectul PNL privind interzicerea acţiunilor la purtător, că este o chestiune discutabilă, dar el „socoteşte” că acestea ar trebui menţinute, deoarece există atât în practica europeană, cât şi mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă PSD ar putea susţine proiectul PNL privind interzicerea acţiunilor la purtător, Marian Neacşu a spus că este „o chestiune discutabilă”.

„Acţiunile la purtător, atât cât cunosc eu, sau noţiunea de acţiuni la purtător a fost introdusă prin Legea 31 încă din anul 1990. Şi în practica europeană şi mondială există noţiunea de acţiuni la purtător. Eu, cu titlu personal, socotesc că ele pot fi menţinute, pentru că este datoria reglementatorului de piaţă pe zona valorilor mobiliare să poată să reglementeze în mod corespunzător circuitul unor astfel de acţiuni”, a explicat secretarul general al PSD.

Chestionat în continuare dacă PSD ar fi dispus să meargă la discuţii cu PNL pe acest subiect, social-democratul a susţinut că nu i se pare ”un subiect de maximă importanţă care să aşeze la aceeaşi masă PSD şi PNL”.

De asemenea, întrebat dacă liderul de partid nu ar trebui să fie locomotiva formaţiunii, Neacşu a precizat că Dragnea este în continuare locomotiva social-democraţilor.

„Cel puţin eu simt lucrul ăsta, că Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului, mai are încă foarte multe lucruri de demonstrat şi eu cred că, acolo unde a reuşit Liviu Dragnea să aducă partidul, nu a mai reuşit să o facă nimeni până în momentul ăsta”, a răspuns social-democratul.

Referitor la ideea potrivit căreia Mihai Tudose ar putea să preia conducerea PSD, Marian Neacşu a spus că premierul nu are un astfel de plan de carieră.

„Nu cred că Mihai Tudose are un astfel de plan de carieră. Eu cred că, dacă Mihai Tudose ar fi avut un astfel de plan de carieră, nu era prim-ministru”, a conchis secretarul general al PSD. 

Partidul Naţional Liberal a pregătit o propunere legislativă privind modificarea Legii achiziţiilor publice, care prevede că toate societăţile care au acţiuni la purtător să nu mai poată participa la licitaţiile publice, atât timp cât acţionariatul este netransparent.

Iniţiativa PNL a venit după ce Rise Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.